Πέθανε ο Βαγγέλης Καλαμπάκας, αντάρτης του Αρη Reviewed by Momizat on .   Στα 94 χρόνια του έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καλαμπάκας ένας από τους αντάρτες που ακολούθησαν τον Αρη στην τελευταία του διαδρομή από το Γοργογύρι μέχρ   Στα 94 χρόνια του έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καλαμπάκας ένας από τους αντάρτες που ακολούθησαν τον Αρη στην τελευταία του διαδρομή από το Γοργογύρι μέχρ Rating: 0

Πέθανε ο Βαγγέλης Καλαμπάκας, αντάρτης του Αρη

Πέθανε ο  Βαγγέλης Καλαμπάκας, αντάρτης του Αρη

 

Στα 94 χρόνια του έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Καλαμπάκας ένας από τους αντάρτες που ακολούθησαν τον Αρη στην τελευταία του διαδρομή από το Γοργογύρι μέχρι το Πολυνέρι. Ηταν μόλις 23 χρόνων και αυτό το πλήρωσε με πολυετείς φυλακίσεις από τα Τρίκαλα μέχρι την Κρήτη. Η μαρτυρία του είχε παρουσιαστεί το 2015 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όταν το ΚΚΕ τίμησε τον Αρη αποκαλύπτοντας τιμητική πλάκα παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Κουτσιούμπα.

Λάζαρος Τσουμένης

Aris

Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη μόλις 23 χρονών, εντάχτηκε στην ομάδα του Αρη Βελουχιώτη, κυνηγημένος από τους συμμορίτες και το στρατό, επειδή πίστευε στο ΚΚΕ. Επιστρέφοντας στο χωριό του, τον συνέλαβε το κυβερνητικό καθεστώς που είχε ξεκινήσει άγριους διωγμούς κατά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, τον έκλεισε αρχικά στις φυλακές Τρικάλων και στη συνέχεια στις φυλακές Βόλου, Πειραιά, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα. Πέρασε φυλακισμένος 9 χρόνια συνολικά, μέχρι το 1954.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της κοινότητας Γοργογυρίου κι υπηρέτησε το Κόμμα, το ΚΚΕ, όπου τον χρειάστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, που ήταν ένας διαρκής αγώνας. Χαρακτηριστικό ήταν το πάθος και η θέρμη που είχε όταν μιλούσε για να υπερασπιστεί τις αξίες και τα ιδανικά του κινήματος και του ΚΚΕ, στα οποία έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή