"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Κωνσταντίνου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο σπουδαίος σολίστ, Χρήστος Κωνσταντίνου δε μένει πια εδώ. Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί και η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στις 16:00, από το νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Είχε γεννηθεί στο κατεχόμενο Αργάκι της Μόρφου το 1950. Τα πρώτα ακούσματα δημοτικής μουσικής από τον βιολάρη πατέρα του τον ώθησαν να αρχίσει μαθήματα βιολιού σε ηλικία 10 χρονών, στον Πετράκη στη Μόρφου. Το 1962 μετανάστεσε στο Λονδίνο όπου συνέχισε τα μαθήματα βιολιού και άρχισε παράλληλα μαθήματα στο τρίχορδο μπουζούκι. Πολύ σύντομα άρχισε να παίζει μπουζούκι επαγγελματικά στα διάφορα παροικιακά κέντρα, όπου γνώρισε τον Λουκά Νταράλα και συνεργάστηκε μαζί του.

Σε ηλικία 19 χρονών συμμετείχε στην ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε τότε, επί Χούντας, περιοδείες στο εξωτερικό. Από τότε συνεργάστηκαν πολλές φορές. Το 1971 μετακόμισε στην Ελλάδα. Εκεί συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ρεμπέτικου τραγουδιού, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μπέλλου κ.α. Από τότε συνεργάστηκε, παίζοντας τρίχορδο μπουζούκι, με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σε ηχογραφήσεις και συναυλίες, ενώ είχε καταθέσει και προσωπικές, δισκογραφικές δουλειές (διαβάστε εδώ).

Δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, γνωστός από τις συνεργασίες του με μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές, όπως οι:

Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Νίκος Ξυλούρης, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργος Νταλάρας, Χρόνης Αϊδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Ξανθίππη Καραθανάση, Θόδωρος Αντωνίου, Αγνή Μπάλτσα κ.ά.

ogdoo.gr
Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης