Πέθανε ο εικαστικός Κώστας Πανιάρας Reviewed by Momizat on . Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Πανιάρας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ανατροπέας της τέχνης» Η κηδ Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Πανιάρας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ανατροπέας της τέχνης» Η κηδ Rating: 0

Πέθανε ο εικαστικός Κώστας Πανιάρας

Πέθανε ο εικαστικός Κώστας Πανιάρας
Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Πανιάρας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ανατροπέας της τέχνης»

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 3 μ.μ. από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Κώστας Πανιάρας γεννήθηκε το 1934 στο Κιάτο, φοίτησε αρχικά στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Γιάννη Μώραλη, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα κοντά στην Ελένη Ζογγολοπούλου.

Από το 1956 συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, όπου έζησε τα πρώτα 20 χρόνια της καριέρας του.

Στη γαλλική πρωτεύουσα σπούδασε λιθογραφία στην Σχολή Καλών Τεχνών, ζωγραφική με τον Αντρέ Λοτ και ψηφιδωτό και φρέσκο με τον Τζίνο Σεβερίνι. Στο Παρίσι παρέμεινε ώς το 1975, με ενδιάμεσα ταξίδια στη Νέα Υόρκη, την Περσία και την Απω Ανατολή και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το 1956 ξεκίνησε την εκθεσιακή του δραστηριότητα, παρουσιάζοντας την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα. Ακολούθησαν άλλες ατομικές, ορισμένες σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ιόλα, και συμμετοχές σε ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1984 οργανώθηκε αναδρομική παρουσίαση του έργου του στην Πινακοθήκη Πιερίδη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή