Πέθανε ο Καραμέτας με το «φάρμακο» για τον καρκίνο Reviewed by Momizat on . Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 69 χρονών, ο Χρήστος Καραμέτας, φαρμακοποιός από την Πύλη, γνωστός ανά το πανελλήνιο για το περίφημο «φάρμακο» Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 69 χρονών, ο Χρήστος Καραμέτας, φαρμακοποιός από την Πύλη, γνωστός ανά το πανελλήνιο για το περίφημο «φάρμακο» Rating: 0

Πέθανε ο Καραμέτας με το «φάρμακο» για τον καρκίνο

καραμέτας

Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 69 χρονών, ο Χρήστος Καραμέτας, φαρμακοποιός από την Πύλη, γνωστός ανά το πανελλήνιο για το περίφημο «φάρμακο» κατά του καρκίνου.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στον Άγιο Βησσαρίωνα.
Ο Καραμέτας υπήρξε ένας ακόμη …σωτήρας των καρκινοπαθών και των ασθενών του AIDS, που δεν επεδίωκε, εμφανώς, οικονομικά οφέλη- αλλά το παραδάκι των απελπισμένων έπεφτε άφθονο. Η δική του πανάκεια δίχασε την κοινωνία κι έφερε στην πόρτα του εκατοντάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αναζητούσαν μια σταγόνα ελπίδα και την έβρισκαν σε ένα μπουκαλάκι, που, σύμφωνα με την ανάλυση του ΕΟΦ – την οποία ο Καραμέτας αρνούνταν- ήταν γεμάτο οινόπνευμα, φλαμουροειδή και σκόρδο…
Στην περίπτωση του Πορτινού φαρμακοποιού, τα ΜΜΕ έπαιξαν σημαντικό ρόλο, τραβώντας την προσοχή στο σκεύασμα και την “εμπορία ελπίδας” που γινόταν στο φαρμακείο του αλλά και στο σπίτι του, απέξω από το οποίο περίμεναν μονίμως δεκάδες ασθενείς ή οι συγγενείς τους, με τα ΙΧ να είναι παρκαρισμένα ακόμα και στα χωράφια.
Ο φαρμακοποιός δικάστηκε και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες με αναστολή για παρασκευή και χορήγηση σκευάσματος για τη “θεραπεία του καρκίνου” άνευ αδείας, της διάθεσής του από φαρμακείο άνευ αδείας και της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος. Η ποινή ήταν μικρή ακριβώς γιατί υπήρξαν πολλές μαρτυρίες περί του ότι ο κατηγορούμενος δεν επεδίωξε το κέρδος και το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε δόλο. Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το σκεύασμά του ήδη έχει …πατενταριστεί και εξετάζεται πειραματικά σε τρίτες χώρες.
Ήταν τέτοια η φρενίτιδα του κοσμάκη και η ψευδαίσθηση της θεραπείας, που κάποιος «θεραπευμένος» από το σκεύασμα, έστειλε επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο Πύλης, προτείνοντας να καταβάλει το κόστος κατασκευής ώστε να ανεγερθεί …προτομή του Καραμέτα στην Πύλη!
εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”

Αφήστε το σχόλιο σας