Πέθανε ο μέγιστος Πίτερ Ο’ Τουλ Reviewed by Momizat on . Ο μεγάλος ηθοποιός Πίτερ Ο' Τουλ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών. Oπως μεταδίδει το BBC, o ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Οουέλινγκτον του Λονδίνου με Ο μεγάλος ηθοποιός Πίτερ Ο' Τουλ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών. Oπως μεταδίδει το BBC, o ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Οουέλινγκτον του Λονδίνου με Rating: 0

Πέθανε ο μέγιστος Πίτερ Ο’ Τουλ

Πέθανε ο μέγιστος Πίτερ Ο’ Τουλ

Ο μεγάλος ηθοποιός Πίτερ Ο’ Τουλ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών. Oπως μεταδίδει το BBC, o ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Οουέλινγκτον του Λονδίνου με μακρόχονη ασθένεια. Ο ατζέντης του συμπλήρωσε ότι ήτανμοναδικός, με όλη του την έννοια και γίγαντας στον τομέα του”.
Ο γεννημένος στην Ιρλανδία ηθοποιός έκανε το μεγάλο άλμα όταν ο σερ Ντέιβιντ Λυν τον επέλεξε για τον ρόλο του “Λώρενς της Αραβίας”, στην ομώνυμη ταινία.
Ελαβε τιμητικό Οσκαρ το 2003, αλλά αρχικώς είχε αρνηθεί να το παραλάβει, στέλνοντας γράμμα στην Ακαδημία, να του δώσουν όταν θα έφτανε τα 80, διότι “είμαι ακόμη ενεργός και μπορεί να το κερδίσω το γ…”.
Από την ταινία κέρδισε την πρώτη του πρόταση για Οσκαρ, ενώ ακολούθησαν κι άλλες, όπως Becket, The Lion in Winter και  Goodbye, Mr Chips.

Είχε προβλήματα με το αλκοόλ αλλά, όταν διαγνώστηκε με παγκρεατίτιδα, προειδοποιήθηκε από τους γιατρούς ότι δεν θα έφτανε τα 70. Αυτό το πρόβλημα, το είχε οδηγήσει και σε “ταραχώδεις” συμπεριφορές.

Εδώ, λεπτομέρειες για τη ζωή του από την αγγλική wikipedia
Εδώ, η φιλμογραφία του
Εδώ, μία από τις καλύτερες σκηνές του (και αγαπημένη…), στη “Νύχτα των Στρατηγών”
Θανάσης Μιχαλάκης
(πηγή bbc.co.uk)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή