Πέθανε ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης Reviewed by Momizat on . Ηταν επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην χώρα μας. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη του προσφ Ηταν επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην χώρα μας. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη του προσφ Rating: 0

Πέθανε ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

Πέθανε ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

Ηταν επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην χώρα μας. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη του προσφυγικού στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86.

Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στην Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989. Στη διάρκεια της καριέρας του κάλυψε πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Για τη δουλειά του βραβεύτηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πνεύμα οξύ, εύστροφο, με μια σπάνια έφεση στην περιγραφή της πραγματικότητας, όχι μόνο μέσα από τον φακό του.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή