Πέθανε ο τρικαλινός συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος Reviewed by Momizat on . Έφυγε από τη ζωή χθες το μεσημέρι, σε ηλικία 48 ετών, από ανεύρυσμα που υπέστη στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ο συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος, από το Αρμ Έφυγε από τη ζωή χθες το μεσημέρι, σε ηλικία 48 ετών, από ανεύρυσμα που υπέστη στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ο συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος, από το Αρμ Rating: 0

Πέθανε ο τρικαλινός συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος

Πέθανε ο τρικαλινός συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος
Έφυγε από τη ζωή χθες το μεσημέρι, σε ηλικία 48 ετών, από ανεύρυσμα που υπέστη στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ο συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος, από το Αρματολικό Τρικάλων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν κλινικά νεκρός σε αθηναϊκό νοσοκομείο. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, στις 2.30μ.μ. από το νεκροταφείο Καισαριανής.

Στο σύντομο πέρασμά του, ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος πρόλαβε να εκδώσει δύο βιβλία, ενώ βιοποριζόταν ως διορθωτής στο χώρο των εφημερίδων, με τελευταίο σταθμό την «Ελευθεροτυπία».

Το πρώτο βιβλίο του κυκλοφόρησε το 2004 από το Βιβλιοπωλείον της Εστίας. Τίτλος του «Η σκεπή». Μια συλλογή οκτώ διηγημάτων για πρόσωπα που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, σε μικρές ή μεγάλες καμπές της ζωής τους και προσπαθούν να βρουν ξανά τον δρόμο τους.

poli_paidiwn-thumb-mediumΤο δεύτερο βιβλίο του το 2013 ήταν το μυθιστόρημα με τίτλο «Πόλη παιδιών» , στις εκδόσεις «Πατάκης». Στο βιβλίο αυτό άγγιξε ένα θέμα για το οποίο είχε και προσωπική εμπειρία, τις Παιδουπόλεις που υπήρχαν από τον Εμφύλιο και μετά.

«Πρέπει να μπορέσουμε να δούμε το θέμα πιο νηφάλια», έλεγε σε συνέντευξή του στην «Κ». «Λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη των παιδουπόλεων και όσοι τη γνωρίζουν νομίζουν ότι λειτούργησαν μετά τον Εμφύλιο. Αυτό το βιβλίο έρχεται να δείξει μια πραγματικότητα που αγνοούμε και μας δείχνει όψεις του σήμερα. Γράφοντας αυτό το βιβλίο, συνειδητοποίησα ότι πολλά μικρά παιδιά σήμερα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που κάποτε αντιμετώπιζαν τα παιδιά στις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70. Οι παιδουπόλεις ξεκίνησαν μετεμφυλιακά, αλλά μεταμορφώθηκαν σε μια κρατική μορφή πρόνοιας. Σήμερα ξαναχρειαζόμαστε αυτή τη μορφή πρόνοιας», έλεγε τότε.

Ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος δώρισε τα όργανά του για να σωθούν συνάνθρωποί του.
Ηταν αδελφός του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.
Η trikkipress.gr συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του
(Με πληροφορίες από το left.gr)

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή