Πέντε συλλήψεις τρικαλινών για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by Momizat on . Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στο εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική Επικράτεια εξαρθρώθηκε σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στο εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική Επικράτεια εξαρθρώθηκε σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση Rating: 0

Πέντε συλλήψεις τρικαλινών για διακίνηση ναρκωτικών

Πέντε συλλήψεις τρικαλινών  για διακίνηση ναρκωτικών

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στο εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική Επικράτεια εξαρθρώθηκε σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών με τη συνδρομή αστυνομικών κλιμακίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών. Συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα. Να σημειώσουμε ότι έγιναν και 5 συλλήψεις τρικαλινών, οι οποίοι όμως φαίνεται να μην είχαν ηγετικό ρόλο. Τη διεύθυνση της οργάνωσης είχαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ο ένας από τους οποίους είναι έγκλειστος καταστήματος κράτησης.
Σε συντονισμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντοπίσθηκαν 3,5 κιλά ηρωίνης, υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης και μεθαδόνης και χρηματικό ποσό πάνω από 48.000 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, 2 πιστόλια, ένα αεροβόλο τυφέκιο και φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται ακόμη 23 άτομα για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται επιπλέον 39 άτομα που προμηθεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2016, οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, που είχε σαφή δομή και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιείτο στο εμπόριο ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Κρήτης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης 43χρονο υπήκοο Βουλγαρίας τη στιγμή που παρέδιδε σε 48χρονο Έλληνα τρεις συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 416,5 γραμμαρίων.
Ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 5.905 ευρώ προερχόμενο από το εμπόριο ηρωίνης, 6 κινητά τηλέφωνα και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.
Επίσης οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε δασώδη περιοχή της Θεσσαλονίκης και το σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών, που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος, όπου βρέθηκαν 13 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 2 κιλών και 83 γραμμαρίων.
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 48χρονου στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν ακόμη:2.800 ευρώ, μία σιδερογροθιά, ένα ζευγάρι χειροπέδες, 4 τηλεφωνικές κάρτες και 4 κινητά τηλέφωνα.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και τα υπόλοιπα άτομα, που ενέχονται με οποιοδήποτε τρόπο στην παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης.
Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που χρησιμοποιούσε ένας από τους συλληφθέντες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκε και κατασχέθηκε εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με 9 δενδρύλλια, μαζί με το σχετικό εξοπλισμό (λάμπες, ανεμιστήρες, θερμόμετρο), ενώ κατασχέθηκαν και ακόμα 50 δενδρύλλια που καλλιεργούσε σε γλάστρες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή