"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Πέντε χρόνια φυλάκιση σε Tρικαλινό καθηγητή μουσικής για πλαστό πτυχίο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Μπορεί να μην διέθετε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, όμως κατάφερε να γίνει καθηγητής Μουσικής και να διδάσκει σε σχολεία της Θεσσαλίας για περίπου δέκα χρόνια ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με ένα ποσό της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ. Ένας 49χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με πέντε χρόνια φυλάκισης, με τριετή αναστολή, για την απάτη του αυτή.

 Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας πως έχει τις μουσικές γνώσεις καθώς είναι μουσικός και οργανοπαίκτης, ενώ για την πλαστογραφία του πτυχίου είπε ότι το έκανε λόγω οικονομικής ανάγκης. Κυρίως τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις του. Όλα ξεκίνησαν το 2003, οπότε πλαστογραφεί ένα πτυχίο Μουσικών Σπουδών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και το καταθέτει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για θέση αναπληρωτή.

Πετυχαίνει αρχικά την πρόσληψή του σε χωριό του νομού. Στη συνέχεια για την επόμενη χρονιά καταθέτει εκ νέου τα χαρτιά του ως μόνιμος εκπαιδευτικός και ακολούθως υπηρέτησε σε πόλεις της Θεσσαλίας. Αυτό όμως μέχρι το 2013 όταν και έφτασε η ώρα του ελέγχου από όπου και αποκαλύφθηκε η απάτη. Για όλα αυτά τα χρόνια ο μουσικός πήρε κοντά στις 200 χιλιάδες ευρώ, ποσό που θεωρείται και αντίστοιχη ζημιά για το ελληνικό δημόσιο.

Σχετικά με την πλαστογραφία είπε ότι την έκανε η πρώην σύντροφός του.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για την πλαστογραφία και την απάτη κατά του δημοσίου σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων με αναστολή.

Κώστας Γκιάστας (Ελευθερία)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης