"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Πέρασαν ΜΟΝΟ 20 χρόνια για το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτό είναι το κράτος που βιώναμε τόσα χρόνια και ελπίζουμε, τουλάχιστον να μειωθεί ως προς την αποδοτικότητα στον πολίτη: Από το 1997, μόλις χθες παραδόθηκε προς χρήση το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου! Μάλλον όμως είναι περισσότερα τα χρόνια, διότι το 1997 υπογράφτηκε η προγραμματική σύβαση, άρα οι προεργασίες θα είχαν γίνει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.
Οπως ο ίδιος ο Δήμαρχος αποκάλυψε, το κτήριο είχε οριοθετηθεί σε χώρο μέσα στον Πάμισο ποταμό και ήταν αυθαίρετο!!! Και είπε κι άλλα, που θα διααβάσετε παρακάτω. Εμείς απορούμε: τόσα χρόνια καθυστέρηση, θα αναζητηθεί κάποια ευθύνη; Μέσα σε αυτά τα χρόνια, δεν υπήρχε καμία απολύτως εναλλακτική; Πόσο στοίχισε τελικά το κτίσμα, από το 1997 μέχρι τώρα;
Παραθέτουμε το ακριβές δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Παραδόθηκε προς χρήση το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Μουζακίου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειαρχη Βασίλη Τσιακο και τον δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό. Στην παράδοση παρευρεθήκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειαρχης Ορέστης Ψαχουλας οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Ματτας, Γ. Αναγνωστοπουλος, Γεωργια Κοκκαλη Κουβελη, ο διευθυντής της περιφέρειας Κ. Μέγας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός: «Ένα ακόμη αθλητικό έργο, το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου, το οποίο έμενε κλειστό όλα αυτά τα χρόνια, γίνεται λειτουργικό και αποκτά ζωή. Είναι ένα έργο αθλητικής ζωής και προσφοράς, που αποτελούσε αίτημα των νέων, αλλά και γενικότερα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη στέγη του γυμναστηρίου, ολοκληρώσαμε την τεχνική μελέτη, δημοπρατήσαμε το έργο και προβήκαμε στην αντικατάστασή της, η οποία όλο αυτό το διάστημα παρέμενε ημιτελής με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές λόγω των καιρικών φαινομένων. Ως αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε με πράξεις τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, φτιάχνει ισχυρούς χαρακτήρες, δημιουργεί συνεργασίες, ομαδικότητα, συλλογικότητα, ομοιογένεια και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή εποχή».

Από την πλευρά του ο κ. Β. Τσιάκος τόνισε: «Παραδίδουμε σήμερα ένα σύγχρονο γυμναστήριο στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο που για χρόνια το περίμεναν οι κάτοικοι του Δήμου Μουζακίου και που η αιρετή Περιφέρεια το έκανε πράξη. Συνεχίζουμε το έργο μας καθημερινά, με μοναδικό γνώμονα το καλό της περιοχής μας».

Ο κ. Γ. Κωτσός δήλωσε τα παρακάτω: «Μετά από 18 χρόνια από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το Κλειστό Γυμναστήριο του Μουζακίου βρισκόμαστε σήμερα στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να το παραλαμβάνουμε ολοκληρωμένο και έτοιμο για χρήση από την αθλητική νεολαία και όχι μόνο της περιοχής μας. Η πορεία της ολοκλήρωσης του γυμναστηρίου ήταν στην κυριολεξία ένας μακροχρόνιος Γολγοθάς, καθώς από την πρώτη ημέρα που παραλάβαμε το Δήμο Μουζακίου το 2003 ήρθαμε αντιμέτωποι με άπειρα προβλήματα που είχαν να κάνουν με το έργο.
Κατ’ αρχάς το κτίριο ήταν αυθαίρετο και μάλιστα οριοθετημένο μέσα στην κοίτη του Παμμίσου ποταμού!!!, ενώ στο ρυμοτομικό του Μουζακίου ο συγκεκριμένος χώρος ήταν χαρακτηρισμένος ως χώρος στάθμευσης λεωφορείων!!!. Μετά από γρήγορες και συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου μας και των υπηρεσιών μας οριοθετήσαμε τον Πάμισσο ποταμό, χαρακτηρίσαμε την περιοχή δεκτική για αθλητικά έργα και εκδώσαμε την απαραίτητη οικοδομική άδεια.
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως υπήρχε χρηματοδοτικό πρόβλημα, καθώς η αρχική του χρηματοδότηση δεν επαρκούσε για την ολοκλήρωσή του. Με συντονισμένες προσπάθειες και χάρη στην αμέριστη βοήθεια του τότε Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σιούφα κατορθώσαμε να διπλασιαστεί το διαθέσιμο ποσό που θα εκταμίευε η Γ.Γ.Α για το έργο διασφαλίζοντας έτσι τα απαιτούμενα ποσά.
Κατόπιν λόγω αδυναμίας και εγγενών προβλημάτων των αναδόχων που υλοποιούσαν το έργο δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα, με συνέπεια να αλλάξουν διαδοχικά 4 εργολάβοι μέχρι να ολοκληρωθεί. Το σημαντικότερο ήταν πως οι κακοτεχνίες και οι αστοχίες ήταν τεράστιες και μόνο χάρη στην επιμονή του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και αφού το χρηματοδότησαν γενναία προκειμένου να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες κατορθώσαμε σήμερα να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να το παραλαμβάνουμε και να είναι στη διάθεση του Δήμου μας.

Είμαι βέβαιος πως το Κλειστό Γυμναστήριο θα συμβάλει αποφασιστικά στην περεταίρω ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας και ταυτόχρονα θα αποτελεί πόλο έλξης για τη νεολαία του Δήμου μας. Οφείλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο διότι χωρίς την σημαντική τους βοήθεια δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί το έργο. Εδώ να σημειώσω πως το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου φέρει το όνομα του συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου κατασκευάστηκε σε έκταση του Δήμου εμβαδού 5.270 τ.μ. Το κτίριο έχει πειφάνεια 1.492,42 τ.μ. και περιλαμβάνει:
Χώρο άθλησης – γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ, αποθήκη οργάνων, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ιατρείο, γραφείο
Χώρο κοινού με 3 εισόδους, χώρο αναμονής-διαλείματος, κυλικείο, χώρο υγιεινής, αποθήκη, σκάλες, κερκίδες χωρητικότητας 378 θέσεων καθώς και δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης