"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Πέρασε πρώτος ο Πετρούνιας στη Ντόχα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με άνετη πρωτιά, έστω και χωρίς να πιάσει τη βαθμολογία που θα είναι η ζητούμενη στον τελικό, ξεκίνησε ο Λευτέρης Πετρούνιας την προσπάθειά του για κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσα από το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα. Ο «άρχοντας των κρίκων» συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό του αγωνίσματος και έκλεισε ραντεβού για τον τελικό της Παρασκευής (25/06, 16:00 – 19:20, COSMOTE SPORT 9HD), από την έκβαση του οποίου θα κριθεί το τελευταίο Ολυμπιακό εισιτήριο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανταμείφθηκε με 15,133 βαθμούς, επίδοση την οποία πάντως θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά μεθαύριο, προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση: Σ’ αυτό το τελευταίο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, είναι υποχρεωμένος να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα πετυχαίνοντας στον τελικό μία βαθμολογία από 15,334 και πάνω.

Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση, το εισιτήριο για το Τόκυο θα πάει στον Κινέζο Λιου Γιανγκ, ο οποίος προηγείται μέχρι στιγμής στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη, βάσει των αποτελεσμάτων στα επτά προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα. Ωστόσο, η κινεζική ομάδα δεν ταξίδεψε τελικά στην Ντόχα, παρότι είχε δηλώσει συμμετοχή, με συνέπεια ο Λιου Γιανγκ να μην έχει τη δυνατότητα να πετύχει κάτι παραπάνω.

Έτσι, ο Πετρούνιας έχει πλέον ως πραγματικό αντίπαλο μόνο τον εαυτό του, σε μια μάχη για την επίτευξη της τέλειας εκτέλεσης, καθώς όλοι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές έμειναν πολύ πίσω του στον προκριματικό και δεν δείχνουν ικανοί να τον κοντράρουν.

Οι άριστοι οιωνοί για τον Έλληνα «άρχοντα των κρίκων» ενισχύονται από το γεγονός ότι το στάδιο “Aspire Dome” του φέρνει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς εκεί είχε κατακτήσει μεταξύ άλλων το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του, το χάλκινο στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα το 2009 λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, αλλά και τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του το 2018, παρότι λαβωμένος στον αριστερό ώμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης