Πήγαν στο μνημόσυνο και … έπαθαν δηλητηρίαση Reviewed by Momizat on . Με τα κλασικά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης έσπευσαν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μέχρι και χθες, τόσο στο Κέντρο Υγείας Αγιάς όσο και στα δύο νοσοκ Με τα κλασικά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης έσπευσαν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μέχρι και χθες, τόσο στο Κέντρο Υγείας Αγιάς όσο και στα δύο νοσοκ Rating: 0

Πήγαν στο μνημόσυνο και … έπαθαν δηλητηρίαση

Πήγαν στο μνημόσυνο και … έπαθαν δηλητηρίαση

Με τα κλασικά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης έσπευσαν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μέχρι και χθες, τόσο στο Κέντρο Υγείας Αγιάς όσο και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, δεκάδες άτομα που παρέστησαν σε μνημόσυνο στην Κάτω Σωτηρίτσα!

Κατά τα φαινόμενα, τα συμπτώματα οφείλονταν σε αλλοιωμένα τρόφιμα που καταναλώθηκαν στο συγκεκριμένο μνημόσυνο. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης ήταν επίμονα και ορισμένα από τα θύματα παρουσίασαν και πυρετό.

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, κάποιοι από τους παριστάμενους στο μνημόσυνο, διάφορων ηλικιακών ομάδων, αναγκάστηκαν να επισκεφτούν το Κέντρο Υγείας Αγιάς και στη συνέχεια το επόμενο διάστημα τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, τις μέρες των αντίστοιχων εφημεριών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ασθενείς με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης – πάντα από το ίδιο μνημόσυνο στην Κάτω Σωτηρίτσα – εμφανίστηκαν στο Κ.Υ. Αγιάς και το εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ακόμα και χθες Πέμπτη.

Ειδικότερα, μόνο χθες, επισκέφτηκαν το ΠΓΝΛ δέκα άτομα με τροφική δηλητηρίαση και μάλιστα έξι από αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ άλλες 3 εισαγωγές ασθενών κρίθηκαν απαραίτητο να γίνουν την προηγούμενη Τρίτη, στο ίδιο νοσοκομείο.

Ανάλογες ήταν και οι επισκέψεις ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, την περασμένη Δευτέρα και την Τετάρτη που αντίστοιχα εφημέρευε, χωρίς όμως να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία κάποιων.

Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα των ασθενών με τροφική δηλητηρίαση δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά και κρίνονται ως διαχειρίσιμα.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΑΦΤΙΣΙΑ

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός των παράλληλων κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης – τριών συγκεκριμένα – σε άτομα που παραβρέθηκαν σε … βαφτίσια στη Λάρισα και τα οποία επίσης χρειάστηκαν να νοσηλευτούν χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εφημέρευε.

Μεταξύ των ασθενών δεν συμπεριλαμβάνονται παιδιά.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

EΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή