Πήγαν στο ΠΕΔΥ και βγήκαν απογοητευμένοι Reviewed by Momizat on . Επίσκεψη στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτίνα Παναγιώτα Δριτσέλη και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Τρ Επίσκεψη στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτίνα Παναγιώτα Δριτσέλη και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Τρ Rating: 0

Πήγαν στο ΠΕΔΥ και βγήκαν απογοητευμένοι

Πήγαν στο ΠΕΔΥ και βγήκαν απογοητευμένοι

Επίσκεψη στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτίνα Παναγιώτα Δριτσέλη και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Σιμορέλη. Στόχος τους, να ενημερωθούν για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στο ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ). Την ενημέρωση ανέλαβε ο δ/ντης Βασίλης Μουργελάς ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Από την πλευρά της η Παναγιώτα Δριτσέλη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο προσωπικό που καταβάλει – όπως είπε – μεγάλες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση του κόσμου και καυτηρίασε την κυβερνητική αδράνεια για τις ελλείψεις γιατρών. Να υπενθυμίσουμε ότι η εικόνα στα πολυιατρεία μόνο ικανοποιητική δεν είναι, αφού καλούνται να εξυπηρετήσουν δεκάδες καθημερινά συμπολίτες:

– ένας μικροβιολόγος, το εργαστήριο του οποίου δεν λειτουργεί αφού δεν υπάρχουν αντιδραστήρια,
– ένας παθολόγος,
– ένας χειρουργός,
– ένας ορθοπεδικός και
– ένας ΩΡΛ .
Επίσης, τέσσερις οδοντίατροι, εκ των οποίων οι δύο ασκούν καθήκοντα ελεγκτή . Αυτή είναι η εικόνα σήμερα του ΠΕΔΥ στα Τρίκαλα.. Απουσιάζουν βασικότατες ειδικότητες ιατρών, όπως καρδιολόγου, οφθαλμίατρου και πολλών άλλων.

syriza-pedy Στο σχετικό δελτίο Τύπου, επισημαίνονται και τα εξής:

Στόχο της επίσκεψης αποτέλεσε η καταγραφή της κατάστασης που διαμορφώνεται για την πρωτοβάθμια υγεία μετά από την εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων για κατάργηση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και την μεταφορά των λειτουργικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην διοίκηση του ΕΣΥ.

Όπως τόνισαν ιατροί και εργαζόμενοι του νεοσύστατου Κέντρου Υγείας του ΠΕΔΥ Τρικάλων, η νέα δομή είναι σαφώς πιο συρρικνωμένη σε σχέση με την προηγούμενη. Πάρα πολλές θέσεις ιατρών παραμένουν κενές, δεν καλύπτονται πολλές και σημαντικές ειδικότητες, ενώ οι συνολικές δυνατότητες του Κέντρου Υγείας για την ουσιαστική περίθαλψη των ασφαλισμένων έχουν περιοριστεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας του ΠΕΔΥ Τρικάλων δεν διαθέτει μεταξύ άλλων παιδίατρο, καρδιολόγο και γυναικολόγο, ενώ δεν λειτουργεί το Κέντρο Μάνας και Παιδιού ούτε το ακτινολογικό τμήμα λόγω έλλειψης ακτινολόγου. Αξίζει να υπογραμμιστεί επίσης ότι δεν υφίσταται συμβεβλημένος δερματολόγος για όλη την περιοχή των Τρικάλων. Η συνολική λειτουργία της νέας δομής στηρίζεται κυριολεκτικά στην αυτοθυσία του ελάχιστου δυναμικού που διαθέτει, την ίδια στιγμή που οι υποσχεθείσες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού βρίσκονται και εκείνες κυριολεκτικά στον αέρα. Διάχυτος τέλος είναι και ο φόβος των εργαζομένων για περαιτέρω συρρικνώσεις και απολύσεις καθώς και για μεθοδεύσεις σε σχέση με την επικείμενη αξιολόγηση του προσωπικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει επανειλημμένα την κατηγορηματική αντίθεσή του στις κυβερνητικές αλλαγές στην δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδς υγείας, μοναδικός στόχος των οποίων είναι η συρρίκνωση των δαπανών και η δραστική μείωση της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους και τους πολίτες. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμεύεται για την ουσιαστική ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας και την πραγματική κάλυψη όλων των πολιτών από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα, στελεχωμένο και επαρκώς χρηματοδοτούμενο.

syriza-pedy1 syriza-pedy2 syriza-pedy3 syriza-pedy4

Αφήστε το σχόλιο σας