“Παίζοντας” με τα μαθηματικά Reviewed by Momizat on . Σήμερα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων όλης της χώ Σήμερα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων όλης της χώ Rating: 0

“Παίζοντας” με τα μαθηματικά

“Παίζοντας” με τα μαθηματικά

Σήμερα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, δηλαδή από τις 8:15 πμ έως τις 10:15 πμ. Η συμμετοχή των μαθητών, των προαναφερόμενων τάξεων, ήταν προαιρετική.

Οι σκοποί αυτού του πανελλήνιου διαγωνισμού ήταν οι μαθητές:

α) να αντιληφθούν ότι τα Μαθηματικά προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στη ζωή μας και είναι ανθρώπινο – δικό μας  δημιούργημα,

β) να εκτιμήσουν τη χρήση των Μαθηματικών σε πολλές καθημερινές εφαρμογές,

γ) να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους και τις γνώσεις τους στην επίλυση  προβλημάτων.

Ορισμένα από τα ερωτήματα – δραστηριότητες δόθηκαν ως παιχνίδι και κάποια άλλα απαιτούσαν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.

Για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής του διαγωνισμού συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME. Όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού μας είχαν λάβει τις προηγούμενες την ανάλογη ενημέρωση για τη διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού. Σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής.

Μετά την τελική εξαγωγή των αποτελεσμάτων και χρονικά προς το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, από το Παράρτημα Τρικάλων της ΕΜΕ θα διοργανωθεί εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν ανά τάξη ή τμήμα.

Στον αντίστοιχο περυσινό 7ο διαγωνισμό από το νομό μας συμμετείχαν 54 δημοτικά σχολεία με 140 τμήματα και περίπου 2.000 μαθητές. Για τη φετινή χρονιά παρόμοια στοιχεία θα εξαχθούν σε λίγες μέρες.

Ο Στέλιος Αμπράζης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ, επισκέφτηκε χθες Πέμπτη το 1ο και το 5ο δημοτικό σχολείο της πόλης των Τρικάλων, ενώ σήμερα Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το 3ο και το 32ο δημοτικό σχολείο, δίνοντας διευκρινίσεις στις όποιες ερωτήσεις των δασκάλων και των μαθητών. Ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία και συνεχάρη όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, η οποία καταδεικνύει την έμπρακτη στάση τους για μάθηση και υποδηλώνει την επιθυμία τους για μελλοντικές επιτυχίες.

 

math2 math1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή