«Παίζω, Χορεύω και Ζωγραφίζω ένα τεράστιο χαρταετό» Reviewed by Momizat on . Μια σειρά από δραστηριότητες με θέμα «Παίζω, Χορεύω και Ζωγραφίζω ένα τεράστιο χαρταετό» περιμένουν όλα τα παιδιά να έλθουν και να πάρουν μέρος δωρεάν ζωντανεύο Μια σειρά από δραστηριότητες με θέμα «Παίζω, Χορεύω και Ζωγραφίζω ένα τεράστιο χαρταετό» περιμένουν όλα τα παιδιά να έλθουν και να πάρουν μέρος δωρεάν ζωντανεύο Rating: 0

«Παίζω, Χορεύω και Ζωγραφίζω ένα τεράστιο χαρταετό»

«Παίζω, Χορεύω και Ζωγραφίζω ένα τεράστιο χαρταετό»

Μια σειρά από δραστηριότητες με θέμα «Παίζω, Χορεύω και Ζωγραφίζω ένα τεράστιο χαρταετό» περιμένουν όλα τα παιδιά να έλθουν και να πάρουν μέρος δωρεάν ζωντανεύοντας το αποκριάτικο πνεύμα, το Σάββατο στον αύλειο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Τρικάλων με ώρα έναρξης 11:00 π.μ..

Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα, το Δημοτικό Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου και το Εργαστήρι Ζωγραφικής συμπράττουν στην εκδήλωση αυτή που διοργανώνει η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων. Το πρόγραμμα Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από την παραπάνω Διεύθυνση, θα ξεκινήσει στις 11.00 από το Δημοτικό Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου και τους εμψυχωτές του Αντονέλλα Χήρα, Χριστίνα Κρίθαρη, Αρτέμης Αρκουμάνης, Γωγώ Κατσιανάκου.Θα αναπτύξουν ένα θεατρικό παιχνίδι με αφορμή τη γιορτή και τα έθιμα των Απόκρεων.

Παράλληλα θα στηθεί ένας γιγάντιος χαρταετός που θα ζωντανέψει από την παιδική φαντασία Τέμπερες και πινέλα στη διάθεση των παιδιών. Με την καθοδήγηση των εμψυχωτριών-καθηγητριών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Αθηνάς Αναγνωστοπούλου και Ελένης Τσιτσιλή τα παιδιά θα αφήσουν το δικό τους καρναβαλικό αποτύπωμα. Τέλος στις 12.00 τη σκυτάλη θα πάρει το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα με παραδοσιακό πρόγραμμα σε επιμέλεια του Σταύρου Σούλιου.

Οι μικροί χορευτές θα μετατρέψουν το χώρο σε ένα μεγάλο χοροστάσι καλώντας όλα τα παιδιά που θα παρευρίσκονται να φτιάξουν μια μεγάλη παρέα για να παρουσιάσουν γνωστά έθιμα, χορούς και μιμιτικά τραγούδια της ελληνικής αποκριάς.Επίσης θα πλέξουν το πασίγνωστο ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση. Χορηγοί εκδήλωσης: «Ιωάννης Κ. Λιάπης» καθαριστικά«Junior Toys» Βασίλειος Κ. Μπαμπανάρας Κατάστημα Παιχνιδιών«Βιβλιοπωλείο Βασιλική Παπαγιάννη»Χρήστος Γελαδάρης Ξυλεία – Δομικά υλικά

Γαϊτανάκι
gaitanaki
Το γαϊτανάκι το πιο γνωστό έθιμο της αποκριάς δεν λείπει σχεδόν από καμία περιοχή της Ελλάδας. Δεκατρία άτομα χρειάζονται γι’ αυτόν το χορό. Ο ένας κρατά ένα μεγάλο στύλο στο κέντρο, από την κορυφή του οποίου κρέμονται 12 μακριές κορδέλες, διαφορετικού χρώματος η καθεμιά. Οι κορδέλες αυτές λέγονται γαϊτάνια και δίνουν το όνομά τους στο έθιμο.

Οι υπόλοιποι δώδεκα χορευτές κρατούν από ένα γαϊτάνι και χορεύουν σε ζευγάρια. Καθώς κινούνται γύρω από το στύλο, κάθε χορευτής εναλλάσσεται με το ταίρι του κι έτσι πλέκουν τις κορδέλες πάνω του δημιουργώντας χρωματιστούς συνδυασμούς. Όταν πια οι κορδέλες τυλιχτούν στο στύλο και οι χορευτές χορεύουν όλο και πιο κοντά σε αυτόν, τότε ο χορός τελειώνει και το στολισμένο γαϊτανάκι μένει να θυμίζει το αποκριάτικο πνεύμα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή