Παίρνουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τέλος και στα ειδικά προνόμια των υπουργών Reviewed by Momizat on . Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην BMW αξίας 700.000 ευρώ που είχε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος Σαρωτικές αλλαγές με κατάργηση Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην BMW αξίας 700.000 ευρώ που είχε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος Σαρωτικές αλλαγές με κατάργηση Rating: 0

Παίρνουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τέλος και στα ειδικά προνόμια των υπουργών

tsipras
Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην BMW αξίας 700.000 ευρώ που είχε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος

Σαρωτικές αλλαγές με κατάργηση των προκλητικών προνομίων υπουργών και βουλευτών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, επιθυμώντας -όπως είπε- να επιβάλει «νέο ύφος και ήθος στο πολιτικό σκηνικό».

«Προχωράμε στον περιορισμό της σπατάλης και στον περιορισμό των προνομίων υπουργών και βουλευτών» είπε χαρακτηριστικά, για να περιγράψει το στίγμα της νέας πολιτικής, λέγοντας: «Δεν ήρθαμε για να καταλάβουμε την εξουσία και τα προνόμια, αλλά να τα καταργήσουμε και να τα δώσουμε εκεί που πηγάζει η εξουσία. Στο λαό».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα μειωθεί θεαματικά ο αριθμός των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν υπουργοί και βουλευτές, θα μειωθούν κατά 50% τα πολυτελή υπουργικά αυτοκίνητα, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην BMW αξίας 700.000 ευρώ που είχε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, ζήτησε να εξεταστεί εάν υπάρχουν περιθώρια να καταργηθούν και τα βουλευτικά ΙΧ.

Αναλυτικά, μίλησε για

– Αμεση αποσυμφόρηση των υπουργείων από στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων

– Μείωση στο ήμισυ των 700 αυτοκινήτων που διαθέτουν τα υπουργεία

– Πώληση του ενός εκ των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών

– Στην ίδια κατεύθυνση, είπε, «ζητώ από την πρόεδρο της Βουλής να επανεξετάσει το βουλευτικό αυτοκίνητο, γιατί δεν πιστεύω ότι βουλευτές στερούνται οικονομικής δυνατότητας να κινούνται με δικά τους έξοδα».

– Περιορισμός του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30%

– Μείωση της φρουράς του πρωθυπουργού κατά 40%

– Το ίδιο και για τους υπουργούς

– Οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν θα βγούν στους δρόμους και στις γειτονιές

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή