Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικής Φυσικής στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Για πρώτη φορά φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ιατρικής Φυσικής (IOMP), όρισε την 7η Νοεμβρίου (ημέρα γέννησης της Marie Sklodowska-Curie), ως Παγκόσμια Ημέρα Ια Για πρώτη φορά φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ιατρικής Φυσικής (IOMP), όρισε την 7η Νοεμβρίου (ημέρα γέννησης της Marie Sklodowska-Curie), ως Παγκόσμια Ημέρα Ια Rating: 0

Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικής Φυσικής στα Τρίκαλα

Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικής Φυσικής στα Τρίκαλα

Για πρώτη φορά φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ιατρικής Φυσικής (IOMP), όρισε την 7η Νοεμβρίου (ημέρα γέννησης της Marie Sklodowska-Curie), ως Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικής Φυσικής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το ΚΕΣΥΠ (κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού) της Δ/νσης Δ.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με την Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΦΙΕ), το τμήμα Ακτινοδιαγνωστικής του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων και το ΕΚΦΕ της Δ/νσης Δ.Ε. Τρικάλων, οργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικής Φυσικής στα Τρίκαλα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου από τις 12 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου, στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Το πρόγραμμα έχεις ως έξης:

12:00 – 12:05 Εγγραφές

12:05 – 12:10 Χαιρετισμοί από τις αρχές

12:10 – 12:30 Ο ρόλος του Φυσικού στην Ιατρική (κα Ιακωβάκη)

12:30 – 12:50 Υπηρεσίες ακτινοφυσικού εκτός Νοσοκομείων (τηλεπικοινωνίες, βιομηχανία, έρευνα κλπ) (κος Χ. Κωστάκης)

12:50 – 13:10 Πρόγραμμα σπουδών και απαιτούμενη εκπαίδευση Ακτινοφυσικών Ιατρικής (κος Ανδρέας Στρατής

13:10 – 13:35 Εφαρμογές Ιατρικής Φυσικής στο ακτινολογικό εργαστήριο του Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων (κος Άγγελος Γκαραγκούνης)

13:10 – 13:50 Η προσφορά της Marie Sklodowska – Curie στην Φυσική – Χημεία – Ιατρική (μαθήτριες/τες σχολείων του Ν. Τρικάλων)

13:50 – 14:00 Απονομή βραβείων στους μαθητές, συζήτηση – συμπεράσματα

Οργανωτική επιτροπή: Μανεάδου Δ., Ιακωβάκη Ε., Στρατής Α.

Προεδρείο: Παππάς Β., Ιακωβάκη Ε.

Ομιλητές: Γκαραγκούνης Άγγελος (Ειδικευόμενος Ακτινοδιαγνωστικής, ΓΝ Τρικάλων), Ιακωβάκη Ευαγγελία (Φυσικός-Ακτινοφυσικός Ιατρικής), Κωστάκης Χρήστος (Φυσικός Μουσικού σχολείου),Στρατής Ανδρέας (Φυσικός Νοσοκομείων-Ακτινοφυσικός Ιατρικής)

Η ημερίδα απευθύνεται:

1. Σε καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα σε καθηγητές ΠΕ04, καθώς και σε καθηγητές που διδάσκουν Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό στα Γυμνάσια και ΕΠΑΛ

2. Σε μαθητές που ενδιαφέρονται για σπουδές στη Φυσική και Ιατρική

3. Σε νέους πτυχιούχους Φυσικής, Ιατρικής καθώς και Πολυτεχνείων που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακά και έρευνα στην Φυσική και Ιατρική στην Ελλάδα και Ευρώπη

4. Σε Γιατρούς, σε Τεχνολόγους Ακτινοδιαγνωστικών Μηχανημάτων

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν 5 μαθητές/τριες από κάθε Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της πληροφορίας στους υπόλοιπους μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων. Επίσης 3 μαθητές από όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού μας, προσκαλούνται να κάνουν ολιγόλεπτη ανακοίνωση για την προσφορά της Marie Curie στο χώρο της Φυσικής, Χημείας, Ιατρικής.

Οι καλύτερες εργασίες των μαθητών θα βραβευτούν από την Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας. Οι Διευθύντριες και Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών/τριών στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να καταθέσουν στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας ενυπόγραφες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων τους, βάσει των οποίων φαίνεται ότι η συμμετοχή τους θα πραγματοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη τους.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή