"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10 C
Trikala

Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ στα Τρίκαλα με μουσική εκδήλωση στον Ληθαίο

lafarm

Σχετικά άρθρα

TZAZ

Με μουσική εκδήλωση στον Ληθαίο ποταμό, κάτω από την κεντρική γέφυρα των Τρικάλων, την Πέμπτη 30 Απριλίου, η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και το ΝΠΙΔ Σχολική Επιτροπή της Β/θμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τζάζ.

Η μουσική πανδαισία θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. πλημμυρίζοντας την ατμόσφαιρα με μελωδίες και τραγούδια της τζαζ . Στις 4:30 μ.μ. θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των μουσικών σχημάτων με τους Nocte Arctus, και θα ακολουθήσουν, η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, και το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων μέχρι τις 22.30.

H UNESCO (ο οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται με εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα) ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι. Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας». Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.
ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/218#ixzz3Ybabs6NY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης