Παγκόσμιο σοκ: Η ιστορία των παιδιών που ανατρίχιασε τον πλανήτη! Reviewed by Momizat on .   Η φωτογραφία με τον διασώστη να κουβαλάει το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού από τη Συρία, στην παραλία της Αλικαρνασσού στην Τουρκία, κάνει από χθες το γ   Η φωτογραφία με τον διασώστη να κουβαλάει το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού από τη Συρία, στην παραλία της Αλικαρνασσού στην Τουρκία, κάνει από χθες το γ Rating: 0

Παγκόσμιο σοκ: Η ιστορία των παιδιών που ανατρίχιασε τον πλανήτη!

paidaki

 

Η φωτογραφία με τον διασώστη να κουβαλάει το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού από τη Συρία, στην παραλία της Αλικαρνασσού στην Τουρκία, κάνει από χθες το γύρο του κόσμου.

Σήμερα, ο βρετανικός Τύπος αφιερώνει τα πρωτοσελιδά του στο αγοράκι που έγινε από χθες το σύμβολο του δράματος των προσφύγων.

Τον Αϊλάν Κουρντί, 3 ετών, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του  Γκαλίπ, 5 ετών και τη μητέρα τους Ριχάν, 35 ετών, πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο και να φτάσουν στην Κω. Επέζησε μόνο ο πατέρας, ονόματι Αμπντουλάχ.

Όπως αναφέρει η Daily News,  προορισμός της οικογένειας από τη Συρία ήταν ο Καναδάς, όπου ζει μόνιμα εδώ και 20 χρόνια η αδελφή του Αμπντουλάχ. Η οικογένεια είχε δεχθεί πρόσκληση, αλλά αντιμετώπιζε προβλήματα με τις βίζες της στην Τουρκία.

Για τον λόγο αυτό η οικογένεια του Αμπντουλάχ εξαναγκάστηκε να φύγει παράνομα από την Τουρκία μέσω θαλάσσης, πληρώνοντας τους «διακινητές», για να ακολουθήσει η τραγωδία με τον πνιγμό της συζύγου και των δύο μικρών παιδιών.

Το χάσταγκ «KiyiyaVuranInsanlik»,που σημαίνει «Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά» έγινε το βασικό θέμα συζήτησης στο Twitter αφού οι φωτογραφίες αυτές αναπαρήχθησαν κατά κόρον.

Η εικόνα του νεκρού παιδιού συγκλονίζει και τη Μέση Ανατολή, όπως αποτυπώνεται και στο σκίτσο:

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή