Παγκόσμιο σοκ και κατακραυγή για το μακελειό με τους 235 νεκρούς στο Σινά Reviewed by Momizat on . Παγκόσμιο σοκ -  τουλάχιστον 235 νεκροί και 109 τραυματίες. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με «σφοδρότητα». «Οι Ένο Παγκόσμιο σοκ -  τουλάχιστον 235 νεκροί και 109 τραυματίες. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με «σφοδρότητα». «Οι Ένο Rating: 0

Παγκόσμιο σοκ και κατακραυγή για το μακελειό με τους 235 νεκρούς στο Σινά

Παγκόσμιο σοκ και κατακραυγή για το μακελειό με τους 235 νεκρούς στο Σινά

Παγκόσμιο σοκ –  τουλάχιστον 235 νεκροί και 109 τραυματίες.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με «σφοδρότητα». «Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, απαντώντας με πυγμή πολύ σύντομα» είπε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Τρομερή και δειλή τρομοκρατική επίθεση σε αθώους και ανυπεράσπιστους προσκυνητές στην Αίγυπτο. Ο κόσμος δεν μπορεί να ανεχτεί την τρομοκρατία, πρέπει να τους νικήσουμε στρατιωτικά και να υπονομεύσουμε την εξτρεμιστική ιδεολογία που σχηματίζει τη βάση της ύπαρξής τους» ανέφερε με τη σειρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συλλυπητήρια στον Αλ Σίσι, περιγράφοντας την επίθεση της Παρασκευής ως σκληρή και κυνική. «Η δολοφονία αμάχων κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής θητείας εντυπωσιάζει με τη σκληρότητα και τον κυνισμό της και πείθει και πάλι ότι η έννοια της ανθρώπινης ηθικής είναι απολύτως ξένη προς τους τρομοκράτες» ανέφερε ο Πούτιν σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος εμφανίζεται ως σκληρός πολέμιος των τρομοκρατικών οργανώσεων, συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών, μετά την επίθεση. Η κυβέρνηση, παράλληλα, κήρυξε τριήμερο πένθος.

Ομόθυμη καταδίκη από την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή