Παγκόσμιο XTERRA Greece και πάλι στη λίμνη Πλαστήρα Reviewed by Momizat on . Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για την μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση τριάθλου στη χώρα μας. Ο ελληνικός αγώνας, μέρος του Ευρωπαικού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για την μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση τριάθλου στη χώρα μας. Ο ελληνικός αγώνας, μέρος του Ευρωπαικού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X Rating: 0

Παγκόσμιο XTERRA Greece και πάλι στη λίμνη Πλαστήρα

Παγκόσμιο XTERRA Greece και πάλι στη λίμνη Πλαστήρα

Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για την μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση τριάθλου στη χώρα μας.

Ο ελληνικός αγώνας, μέρος του Ευρωπαικού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που συνδιοργανώνεται από την XTERRAGreece, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, θα προσελκύσει και φέτος περισσότερους από 260 αθλητές από 22 χώρες οι οποίοι θα αγωνιστούν για τα χρηματικά έπαθλα αλλά και την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στη μακρινή Χαβάη της Αμερικής στο τέλος Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

19 κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές, 175 μεμονωμένοι αθλητές στις ηλικιακές κατηγορίες και 21 ομάδες απαρτίζουν την τελική λίστα συμμετοχών.

Η περυσινή μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο, φέρνει στη χώρα μας αθλητές από ιδιαίτερα μακρινούς προορισμούς όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, το Guam των Νήσων Μαριάνα του Ειρηνικού Ωκεανού, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και άλλες, και προβάλλει την χώρα μας και τις ομορφιές της σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Για ακόμα μια χρονιά έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών αλλά και πολλών ερασιτεχνών αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα τους ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής XTERRA 2013 Ruben Ruzafa, ο περυσινός νικητής του XTERRA Greece Αυστραλός Ben Allen, η περυσινή νικήτρια του XTERRA Greece, Helena Erbenova, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2014 στο Cross Triathlon Kathrin Muller, ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο τρίαθλο Γρηγόρη Σουβατζόγλου και η Ελληνίδα πολυνίκης Πρωταθλήτρια Ντενίζ Δημάκη.

XTERRA Sprint Distance

Στη φετινή διοργάνωση θα υπάρχει και η απόσταση XTERRA Sprint Distance, (750m swim, 15km mtb, 5km run) η οποία θα εκκινήσει ταυτόχρονα με την μεγάλη απόσταση και οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν μια στροφή σε κάθε αγώνισμα!

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει την Παρασκευή 20 Ιουνίου με την συνέντευξη Τύπου των επαγγελματιών αθλητών και φυσικά την καθιερωμένη τεχνική ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Kazarma, το επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 11 το πρωί, θα δοθεί η εκκίνηση των αγώνων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο παραλίμνιο γήπεδο ποδοσφαίρου των Καλυβίων. Οι τελευταίοι αθλητές αναμένονται στη γραμμή τερματισμού στις 16:00 το απόγευμα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν στο επίσημο ξενοδοχείο του αγώνα, οι βραβεύσεις των αθλητών όλων των κατηγοριών.

Για ακόμα μία χρονιά η Λίμνη Πλαστήρα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η εμπειρία των αγωνιζομένων αλλά και των θεατών αναμένεται ξεχωριστή.

XTERRAGreece – Ζήσε Περισσότερα!

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.xterragreece.com

xterra_greece1 xterra_greece

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή