Παζαρτζής στα Τρίκαλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Reviewed by Momizat on . Τριάντα ένα χρόνια πριν, περνούσε από τα Τρίκαλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς. Οχι για να χτίσει το πολιτικό του μέλλον - αν κα Τριάντα ένα χρόνια πριν, περνούσε από τα Τρίκαλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς. Οχι για να χτίσει το πολιτικό του μέλλον - αν κα Rating: 0

Παζαρτζής στα Τρίκαλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Παζαρτζής στα Τρίκαλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Τριάντα ένα χρόνια πριν, περνούσε από τα Τρίκαλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς. Οχι για να χτίσει το πολιτικό του μέλλον – αν και, χρησιμοποιεί αυτό το πέρασμα από την πόλη, πλέον – αλλά για να δουλέψει. Και μάλιστα στο παζάρι των τρικάλων, το ξακουστό. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε προχθεσινό δημοσίευμα της Εσπρέσσο, με τίτλο “Λόγω τιμής“, ο κ. Σκορδάς:
“μεγάλωσε στο Περιστέρι, πρωτότοκο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Στα φοιτητικά του χρόνια στην ΑΣΟΕΕ δούλευε στα παζάρια στην επαρχία. «Το 1983 εργαζόμουν σε έναν έμπορο που πούλαγε είδη προικός» λέει χαρακτηριστικά. «Πηγαίναμε με το φορτηγάκι στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, τη Λιβαδειά… Πρόλαβα την ανταλλακτική οικονομία, τότε που δίνανε ακόμα αβγά για να αγοράσουν σεντόνια». Στη συνέχεια δούλεψε σε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη και ακολούθησε ο πρωταθλητισμός στον χώρο των ασφαλειών· μάλιστα για τέσσερα χρόνια ήταν πρόεδρος των ασφαλιστών Ελλάδας”.
Φυσικά, το ότι πέρασε από τα Τρίκαλα και δη από το παζάρι, δεν σημαίνει ότι έχει πλέον την ίδια άποψη για την αγορά, όπως τη γνώρισε τότε. Εξάλλου, η οικονομική πολιτική το δείχνει ξεκάθαρα: οι μικροπωλητές εξαφανίζονται, όπως και τα μικρά καταστήματα, ενώ μια τελευταία συζήτηση που έφερε “πόλεμο” ακόμη και στην ίδια την κυβέρνηση, αφορά στη διάρκεια το φρέσκου γάλακτος. Ο κ Σκορδάς ανήκει στην πλευρά όσων υποστηρίζουν ότι πρέπει να καταργηθεί η υφιστάμενη διάρκεια.
Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας