Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους …. Reviewed by Momizat on . «Εμπνεόμαστε (…) από τη δημιουργία του ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης του Σύριζα. Δυστυχώς 70 χρόνι «Εμπνεόμαστε (…) από τη δημιουργία του ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης του Σύριζα. Δυστυχώς 70 χρόνι Rating: 0

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους ….

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους ….

«Εμπνεόμαστε (…) από τη δημιουργία του ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης του Σύριζα.

Δυστυχώς 70 χρόνια μετά και ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ήταν το ΕΑΜ.

Θα μου πεις εδώ δεν ξέρουν τι συμβαίνει τα τελευταία δέκα χρόνια, θα ήξεραν τι συνέβη το ’40-45;

Το ΕΑΜ ήταν η σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Σήμερα βέβαια οι πολίτες δεν θέλουν να αντισταθούν.

Δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή που να υποδεικνύει το αντίθετο.

Αν θέλετε, δέκα χρόνια μετά, να συνεχίσουμε να λέμε τις ίδιες φανφάρες περί αντίστασης και ξεσηκωμού, τότε πάω πάσο.

Ξεσηκωμός με Παπαδόπουλο , Δριτσέλη και Σιμορέλη δεν γίνεται.

Μακάρι να κάνω λάθος…

Σχόλια (2)

 • Γιάννης

  ΕΑΜ αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας και των αγώνων κατά του φασισμού.
  Η ανάγκη υπεράσπισης της αγροτικής παραγωγής από τη λεηλασία των κατακτητών και των συνεργατών τους, η διαίρεση της χώρας με τον αποκλεισμό των εξεγερμένων περιοχών από τη διανομή της διεθνούς βοήθειας, η οικονομική λειτουργία της απελευθερωμένης επικράτειας με την κυριαρχία του αντιπραγματισμού και τη δράση των συνεταιρισμών, η δράση της λαϊκής αυτοδιοίκησης, όλα αυτά οδήγησαν στη συγκρότηση ενός ιδιόμορφου οικονομικού και κοινωνικού πλέγματος στις ελεύθερες περιοχές. Το ΕΑΜ, από εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα μετεξελίχτηκε σε μια ιδιότυπη μορφή κοινωνικής συγκρότησης με κρατικά χαρακτηριστικά.
  Χάρη στους αγώνες του ΕΑΜ δεν στάλθηκε ούτε ένας εργάτης από την Ελλάδα να δουλέψει στα γερμανικά εργοστάσια, με εξαίρεση όσους είχαν συλλάβει ως ομήρους.
  Και φυσικά γίνεται και με τους τρεις πρώην βουλευτές του Σύριζα.

  Απάντηση
 • Βρε ούστ

  Τα ανάκτορα τα κατέλαβαν και …τα γεύτηκαν με το αζημίωτο .τωρα θέλουν να ξανάπροσπαθήσουν ! Για να το καταφέρουν αυτοπροβάλλονται ως αριστεροί ! Και το ΕΑΜ θα εκμεταλλευτούν Και σανό θα μας σερβίρουν .
  Και συ ΛΑΕ βασανισμένε μη ξεχνάς … να τους δώσεις τη καρέκλα !

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή