Εγκλωβισμένοι για δύο μέρες σε στέγες και σπίτια, χωρίς νερό, φαΐ και φάρμακα οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά προσπαθούν να κρατηθούν περιμένοντας τη διάσωσή τους.
To in βρίσκεται στο σημείο και μεταφέρει ζωντανά τις δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και την κραυγή των ανθρώπων για βοήθεια.

Οι κάτοικοι του Παλαμά απομακρύνονται με βάρκες από τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι περίμεναν με υπομονή τους διασώστες.
Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν φτάσει τους 8, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων που αναφέρουν κι άλλους θανάτους, εκφράζοντας φόβους για δεκάδες θύματα.
Ωστόσο, αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων που περιμένουν βοήθεια αλλά και ο αριθμός των αγνοουμένων.
Πάνω από 200 διασώσεις σήμερα
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι διασώσεις με εναέρια μέσα είναι σήμερα 224, εκ των οποίων οι 111 είναι από την Πυροσβεστική και οι 113 από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Με κάθε τρόπο προσπαθούν να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους τα σωστικά συνεργεία
Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από κάθε περιοχή καθώς προβλήματα αντιμετωπίζει όλη η Θεσσαλία.
Στις διασώσεις συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες για ολιγωρία και έλλειψη συντονισμού από τον κρατικό μηχανισμό.
Βίντεο από τις επιχειρήσεις με βάρκα στον Παλαμά:
Εθελοντές προσπαθούν να μοιράσουν νερό στους κατοίκους που βρίσκονται για δύο και πλέον ημέρες μέσα στα σπίτια τους, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι διασώστες προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο του εγκλωβισμένους.