ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών Reviewed by Momizat on . Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του Π.ΑΜΕ, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει  οι μικρομεσαίοι αγρότες τόσο στο Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του Π.ΑΜΕ, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει  οι μικρομεσαίοι αγρότες τόσο στο Rating: 0

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του Π.ΑΜΕ, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει  οι μικρομεσαίοι αγρότες τόσο στο Νομό μας, αλλά και σε άλλους νομούς της Θεσσαλίας και  ολόκληρης της Ελλάδας.

Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. Η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Θα ξεκληριστούν με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίοι αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας.

Τα νέα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τα χαράτσια , τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ, την μείωση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, το πετσόκομμα των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ, τις μεγάλες αυξήσεις της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσουν σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουν πανάκριβα τα προϊόντα.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να γεμίζουν τα μπαούλα τους με όλο και περισσότερα κέρδη.

Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.

Το “όλοι για έναν και ένας για όλους” ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.

Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να πάρουμε την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία του Νομού μας, Ομοσπονδίες, συνδικάτα να οργανώσουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις των αγροτών, να βρεθούμε μαζί τους στη μάχη που ετοιμάζονται να δώσουν.

 

Σας καλούμε σήμερα Παρασκευή 24 Γενάρη στις 10.00 π.μ. στην Εφορία της πόλης μας στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα Χαράτσια, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. μαζί με τους φτωχούς αγρότες του νομού μας που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ».

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας