ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικων Τρικάλων κατά αξιολόγησης Reviewed by Momizat on . Κυβέρνηση – πλουτοκρατία - ΕΕ – Υπουργείο Παιδείας είναι αδίστακτοι. Προχωράνε στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» διευθυντών σχολείων για τις αναδιαρθρώσεις και τις απ Κυβέρνηση – πλουτοκρατία - ΕΕ – Υπουργείο Παιδείας είναι αδίστακτοι. Προχωράνε στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» διευθυντών σχολείων για τις αναδιαρθρώσεις και τις απ Rating: 0

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικων Τρικάλων κατά αξιολόγησης

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικων Τρικάλων κατά αξιολόγησης

Κυβέρνηση – πλουτοκρατία – ΕΕ – Υπουργείο Παιδείας είναι αδίστακτοι. Προχωράνε στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» διευθυντών σχολείων για τις αναδιαρθρώσεις και τις απολύσεις μέσω της αξιολόγησης.

Επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του σχολείου και του δημόσιου τομέα της οικονομίας ευρύτερα, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι “διαρθρωτικές” αλλαγές υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν θα πλήξουν μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Γίνονται ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, την αντιασφαλιστική επέλαση. Ήδη και η εκπαίδευση κατακλύζεται από τα προγράμματα κοινωφελούς με πενταμηνίτες συναδέλφους (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ) με μάξιμουμ τα 490 ευρώ / μήνα, ανασφάλιστους που πληρώνονται με μεροκάματο. Αυτό το μεσαίωνα θέλουν να γενικεύσουν για όλους.

Το λένε καθαρά: Ετοιμάζουν μέσω και του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, τη λεγόμενη αξιολόγηση, 11 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ, πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Καμιά αναμονή για λύσεις “από τα πάνω”, από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς “σωτήρες”. Καμιά αυταπάτη για λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς – λαϊκούς αγώνες.

Όλοι στον Αγώνα. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.

Δεν θα δεχθούμε καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα.  Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Όχι στη σύνδεση μισθού – αξιολόγησης. Μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των εκπαιδευτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Κανένας διευθυντής σχολείου να μη γίνει αξιολογητής. Δεν έχουν θέση στα σωματεία οι αξιολογητές. Δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων, να μην υιοθετηθούν οι δείκτες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δηλαδή συνολικά η διαδικασία και το περιεχόμενο της αυτοαξιολόγησης, να μη συνταχθούν οι εκθέσεις που ζητά το Υπουργείο, να μην απαντηθούν με βάση τους δείκτες. Να μη συμπληρώσουν οι διευθυντές σχολείων  την ηλεκτρονική έκθεση αυτοαξιολόγησης και να μη συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Στη βάση αυτή καταθέτουμε συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο ζητάμε να το υιοθετήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Όλοι στους δρόμους. Όλοι στον Αγώνα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν                 

– στις τρίωρες στάσεις εργασίας, που κηρύχτηκαν από την ΕΛΜΕΤ για τις τρεις πρώτες ώρες  08 :00 – 11:00 και την ΟΛΜΕ για τις τρεις τελευταίες 11:00 – 14:00, και                 

– στις κινητοποιήσεις ενάντια στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» των διευθυντών σχολείων, που διεξάγονται στο 2ο Λύκειο Τρικάλων  26 και 27 Ιουνίου.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τους γονείς.

Ενότητα, Οργάνωση, Αγώνας, Λαϊκή Αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν.Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή