ΠΑΜΕ: Κοροϊδία για τους άνεργους και τους νέους οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανεργία Reviewed by Momizat on . Το ΠΑΜΕ απευθυνόμαστε στους νέους, στους άνεργους και συνολικά στην εργατική τάξη, για τις δηλώσεις που έκανε χθες Τετάρτη 6-8-΄14 ο πρωθυπουργός για την ανεργί Το ΠΑΜΕ απευθυνόμαστε στους νέους, στους άνεργους και συνολικά στην εργατική τάξη, για τις δηλώσεις που έκανε χθες Τετάρτη 6-8-΄14 ο πρωθυπουργός για την ανεργί Rating: 0

ΠΑΜΕ: Κοροϊδία για τους άνεργους και τους νέους οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανεργία

ΠΑΜΕ: Κοροϊδία για τους άνεργους και τους νέους οι  δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανεργία

Το ΠΑΜΕ απευθυνόμαστε στους νέους, στους άνεργους και συνολικά στην εργατική τάξη, για τις δηλώσεις που έκανε χθες Τετάρτη 6-8-΄14 ο πρωθυπουργός για την ανεργία και επισημαίνουμε:

Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανεργία, αποτελούν κοροϊδία για τους άνεργους και τους νέους. Η κυβέρνηση υπόσχεται και πάλι τα γνωστά κακοπληρωμένα προγράμματα.

Προγράμματα που δεν έχουν καμιά σχέση με τη σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη δικαιώματα.

Προγράμματα που στέλνουν τους άνεργους στα νύχια της εκμετάλλευσης των εργοδοτών, σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Προγράμματα που μόλις τελειώσουν, ο άνεργος ξαναβρίσκεται και πάλι στο άγχος και την ανασφάλεια, ψάχνοντας για δουλειά για να μπορέσει να ζήσει την οικογένεια του.

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους, με τσακισμένα τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.

Δεν τους πήρε ο πόνος για τα σοβαρά προβλήματα των ανέργων και των νέων ανέργων. Οι άνεργοι δεν μπορούν ήδη ούτε τη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο και άλλα να πληρώσουν. Ούτε εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν.

Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια!!

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους ανέργους, που θα βρεθούν σ’ αυτά τα προγράμματα.

Η ανεργία δεν είναι ατομική ευθύνη κανενός άνεργου, αλλά γέννημα-θρέμμα του συστήματος που ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε κάθε κλάδο.

Αξιοποιούν την ανεργία για χτυπήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, να τσακίσουν τον κατώτερο μισθό.

Μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης, ταΐζουν με ζεστό χρήμα τα αφεντικά, χτυπούν την πλήρη και σταθερή εργασία.

Μέσω των όρων εργασίας των προγραμμάτων δυναμώνουν την εκμετάλλευση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους που εξ ανάγκης θα καταφύγουν σε τέτοιες επιλογές για να ανακουφιστούν πρόσκαιρα, να μη συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση, να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους αυτά τα μέτρα.

Να οργανώσουν την πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης μέσα στους τόπους δουλειάς.

Οι άνεργοι δεν έχουν άλλο δρόμο, πέρα από τον αγώνα για να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης τους.

Σ¨αυτό τον αγώνα το ΠΑΜΕ οι ταξικές δυνάμεις, τα ταξικά σωματεία, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, θα πρωτοστατούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Συνεχής αγώνας για να σπάσουμε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή