"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

29.1 C
Trikala

ΠΑΜΕ: Να μην τολμήσουν ν’ ακουμπήσουν τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα τα μέλη της τοπικής Γραμματείας, όπου κάλεσαν ασφαλισμένους και συνταξιούχους σε ετοιμότητα για μεγάλους αγώνες, ενώ τόνισαν η νέα παρέμβαση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου.  

“Σε απεργιακή ετοιμότητα τα ταξικά συνδικάτα, αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να πάει ένα βήμα παραπέρα την αντιασφαλιστική επίθεση. Το ΠΑΜΕ έχει προειδοποιήσει στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο, να μην τολμήσουν ν’ απλώσουν το χέρι τους στα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει. Αιτία πολέμου η νέα παρέμβαση στο Ασφαλιστικό! Να μην τολμήσουν ν’ ακουμπήσουν τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα! Να ετοιμαστούμε ΤΩΡΑ για μεγάλο αγώνα! Ν’ αποτρέψουμε το νέο έγκλημα! Η κυβέρνηση μαζί με τα αρπαχτικά του μεγάλου κεφαλαίου αμείωτα συνεχίζουν και ορμούν σε ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης! Διαπράττουν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ένα έγκλημα σε βάρος όλων των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, εργαζόμενους ή συνταξιούχους, νέους ή παλιούς ασφαλισμένους, γυναίκες. Θίγουν τους πάντες! Το Ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις! Είναι η προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα εργατικά ατυχήματα, η ασφάλιση των παιδιών μας, τα επιδόματα μητρότητας, ασθένειας. Συνδέεται άμεσα με τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας που συνεχώς υποβαθμίζονται. Οδηγούν τους εργαζόμενους στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών. Ανοίγουν πάνω στις δικές μας πλάτες νέους δρόμους κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, κατεύθυνση αποφασισμένη και σχεδιασμένη εδώ και χρόνια στο πλαίσιο της ΕΕ. Να μην περάσει η σπέκουλα που επιχειρούν περί χρεοκοπίας των Ταμείων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια κορόιδευαν όταν με βάρβαρα μέτρα δήθεν έσωζαν το ασφαλιστικό σύστημα. Λεηλάτησαν εισφορές και αποθεματικά. Χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 50 δισ” ανέφεραν τα μέλη του ΠΑΜΕ και πρόσθεσαν “να βγούμε στην αντεπίθεση με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και να διεκδικήσουμε ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Εδώ και τώρα διεκδικούμε. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

Απαιτούμε:

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.

Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας, χηρείας.

Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς. Πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Αμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης και απονομής των συντάξεων. Με την παράδοση των δικαιολογητικών να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική.

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους τομείς.

Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

Κάλυψη όλων των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων από το κράτος, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό.

Να επιταχυνθεί η εξέταση ασθενών από τις υγειονομικές επιτροπές. Αμεση απονομή του αναπηρικού επιδόματος και της σύνταξης για τους ανασφάλιστους ΑμΕΑ.

Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες.

Να σφραγιστούν τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων.

Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην ώρα τους. Καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης σε όσους βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση, επανεξέταση ή έκδοση απόφασης.

Προστασία και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς

Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας.

Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων.

Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

αυτό μας, στις προηγούμενες και στις επόμενες γενιές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης