"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

ΠΑΜΕ: Παράσταση στον ΟΑΕΔ Τρικάλων για τη στήριξη των ανέργων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εργατικά Σωματεία, Σωματεία των Αυτοαπασχολούμενων & Επαγγελματοβιοτεχνών, Αγροτικοί σύλλογοι, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού μας, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 20 Οκτώβρη και ώρα 10.00 π.μ. στον ΟΑΕΔ Τρικάλων, για την διεκδίκηση των αιτημάτων για την οικονομική στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους. Τα Δ.Σ. των σωματείων καλούμε τα μέλη μας, ανέργους και εργαζόμενους να δώσουν το παρών.

Μειώνουν τα κονδύλια για την ανεργία, καταργούν ένα προς ένα μία σειρά επιδόματα που ενίσχυαν το ρημαγμένο λαϊκό εισόδημα. Για την κυβέρνηση το όριο φτώχειας είναι τα 200 ευρώ!!! το μήνα δηλαδή 6,5 ευρώ τη μέρα ώστε κάποιος να έχει τη δυνατότητα να φάει, να ζεσταθεί, να ντυθεί, να έχει ρεύμα και νερό, σπίτι για να μένει, παιδεία και υγεία. Ο βασικός μισθός για δουλειά parttime που έχει επιβάλει νομοθετικά η κυβέρνηση φτάνει τα 215 ευρώ. 12μηνη τακτική επιδότηση ανεργίας έχει περίπου ο ένας στους δέκα ανέργους. Το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων που παίρνει επίσης ένα μικρό τμήμα αυτών είναι 200 ευρώ, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν δεκάδες προγράμματα απασχόλησης με μισθούς των 300!! ευρώ. Κοροϊδεύουν χυδαία τους ανέργους και τους εργαζόμενους!

Σε αυτές τις συνθήκες είναι ευδιάκριτο το πάτωμα που έχει ορίσει η κυβέρνηση. Επιδόματα, μισθοί και ζωή στα όρια της εξαθλίωσης.

Καλούμε όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία και στις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες, στον αγώνα για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για τη χορήγηση σε όλους τους άνεργους, επιδόματος ανεργίας ύψους 600 ευρώ το μήνα, χωρίς προϋποθέσεις, για όσο διάστημα είναι κάποιος άνεργος. Για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση, και φυσικά το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Κανένας εργαζόμενος και άνεργος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, με τους ανταγωνισμούς ελεημοσύνης που κάνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

–      Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!

–     Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Το Σάββατο 1η Νοέμβρη, (έως τώρα 581!) συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς καλούν στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ώρα 12. Δηλώστε συμμετοχή στα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές.

 

Να βουλιάξει η Αθήνα από τη λαϊκή συμμετοχή!

 

Τα εργατικά-συνταξιουχικά σωματεία πού είναι στο ΠΑΜΕ, των Αυτοαπασχολούμενων που είναι στην ΠΑΣΕΒΕ, αγροτικοί σύλλογοι που είναι στην ΠΑΣΥ, των Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ)-Λαϊκές Επιτροπές του Νομού μας,

Λογιστών & Βοηθών, Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., Σύλλογος Γυναικών, Ψυκτικών – Ξυλουργών – Περιπτερούχων – ΕΒΕ Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και οι Σύλλογοι Τρικάλων, Μεγαλοχωρίου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης