ΠΑΜΕ: Σοβαρές ελλείψεις στα Τρίκαλα η έναρξη για το ΠΕΔΥ Reviewed by Momizat on . Παράσταση διαμαρτυρίας στα πρώην πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί οι Γραμματείες Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπ Παράσταση διαμαρτυρίας στα πρώην πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί οι Γραμματείες Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπ Rating: 0

ΠΑΜΕ: Σοβαρές ελλείψεις στα Τρίκαλα η έναρξη για το ΠΕΔΥ

ΠΑΜΕ: Σοβαρές ελλείψεις στα Τρίκαλα η έναρξη για το ΠΕΔΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα πρώην πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί οι Γραμματείες Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου(ΠΑΜΕ) της Πανελλαδικής Αντινομοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ(ΠΑΣΕΒΕ) , της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης(ΠΑΣΥ) , ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων( μέλος της ΟΓΕ) & το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών(ΜΑΣ). Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ)

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για 2 ώρες περίπου στην είσοδο του κτιρίου , ενημερώνοντας με τις ανακοινώσεις τους , τους ασφαλισμένους που προσέρχονταν για τις εξελίξεις με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ.

Στην ανακοίνωση τους τονίζονταν:

« Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.

Αφού έβαλε λουκέτο για ένα μήνα στον οργανισμό, αφού έκλεισε 330 σταθμούς πανελλαδικά, ανάμεσά τους και στα Τρίκαλα, αφού πέταξε στον Καιάδα της διαθεσιμότητας και της ανεργίας χιλιάδες γιατρούς και υγειονομικούς, αφού άφησε κυριολεκτικά στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένους, έρχεται τώρα να μας πει ότι αυτά γίνονται στα πλαίσια αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού του συστήματος Υγείας

pame1Στο νομό μας, η έναρξή του (ΠΕΔΥ) το βρίσκει με σοβαρές ελλείψεις σε Γιατρούς, εργαζόμενους Υγειονομικούς.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα τα παίρνει για να θίξει τις σπατάλες και για την «ορθολογική ανάπτυξη» των υπηρεσιών Υγείας. Είναι σπατάλη να βρίσκεις γιατρό όταν τον χρειάζεσαι, φάρμακα και εξετάσεις χωρίς να πληρώνεις; Είναι “σπατάλη” να υπάρχει αποκλειστική κρατική ευθύνη για την πρόσληψη των ασθενειών, να έχει την υγειά του ο λαός; “Ορθολογισμός” για την κυβέρνηση είναι τα χαράτσια στην Υγεία και οι περικοπές. Ο ΠΕΔΥ θα λειτουργεί όπως και κάθε ιδιωτική επιχείρηση Υγείας στα πλαίσια του ανταγωνισμού, και μεταξύ τους και με τις ιδιωτικές υπηρεσίες, για το μοίρασμα των μεριδίων της αγοράς.

 

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι αυτά τα επιβάλλει η ΤΡΟΪΚΑ στην κυβέρνηση ή ότι είναι αποτέλεσμα των Μνημονίων. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν σ’ όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν υπάρχουν χρέη και μνημόνια, μέτρα για τους λίγους και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει ΔΙΣ ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η Υγεία είναι βασικό λαϊκό δικαίωμα που απειλείται από τη δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας για κέρδος. Το σχέδιο κλιμακώνεται με:

  • Τη δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων (το 2014 προβλέπεται μείωση των νοσοκομείων 32%, του ΕΟΠΥΥ 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης 15%).
  • Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή Υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή τη μετατροπή του σε “μαγαζί”.
  • Την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες (την τριετία αυξήθηκε από 9% στο 27%)
  • Τη μαζική διαγραφή σκευασμάτων- εργαστηριακών εξετάσεων από το “βασικό πακέτο παροχών” για το λαό.

 

Αφήστε το σχόλιο σας