ΠΑΜΕ: Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας Reviewed by Momizat on . ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ & ΤΗΝ  ΠΑΛΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4 ΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00 μ. ως την λήξη του ωραρίου!!     Ο αγώνας ενάντ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ & ΤΗΝ  ΠΑΛΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4 ΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00 μ. ως την λήξη του ωραρίου!!     Ο αγώνας ενάντ Rating: 0

ΠΑΜΕ: Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας

ΠΑΜΕ: Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ & ΤΗΝ  ΠΑΛΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4 ΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00 μ. ως την λήξη του ωραρίου!!

 

 

Ο αγώνας ενάντια στη διαθεσιμότητα που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  

Αυτό επισήμαναν οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή παρέμβαση διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για σήμερα Πέμπτη 14 Νοέμβρη.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι:

  • Είναι υπέρ της πρότασης για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, όμως δεν μπορεί να έρχονται, κατ’ εξακολούθηση, προτάσεις για κήρυξη απεργίας μέσα σε μια μέρα γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος να προετοιμαστεί, υπονομεύει την ίδια την απεργία.

Γι’ αυτό πρότειναν να κηρυχθεί στάση εργασίας και συλλαλητήριο για αύριο Πέμπτη και να κλιμακωθεί ο αγώνας με πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την ερχόμενη βδομάδα.

  • Ο αγώνας αυτός πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς οι χιλιάδες απολύσεις οδηγούν σε συρρίκνωση και κατάργηση τομέων και υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, σε βάρος των αναγκών του λαού.
  • Απαιτείται τώρα η οικοδόμηση συμμαχίας και κοινής δράσης και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει τα ίδια τα σωματεία να εξετάσουν το περιεχόμενο πάλης.
  • Κατήγγειλαν τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) οι οποίες καταψήφισαν την πρόταση που κατέβασαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για άμεση εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι:

Τέτοιου είδους χειρισμοί δίνουν λαβή στην κυβέρνηση να συκοφαντήσει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

Ο αγώνας πρέπει να έχει κοινωνικά ερείσματα τους φοιτητές και τους γονείς τους. Υπάρχει τρόπος να γίνουν οι εγγραφές χωρίς να σπάσει η απεργία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι πρέπει να αποκρούσουν τη συκοφαντία της κυβέρνησης, που λέει ότι απεργούν και πληρώνονται, δηλώνοντας τις μέρες απεργίας.

Για τους 276 διοικητικούς υπαλλήλους που έχουν σταλεί στα Πειθαρχικά Συμβούλια γιατί δεν «αυτοαπογράφηκαν», πρέπει να οργανωθεί η αλληλεγγύη και η στήριξή τους, κανείς να μη μείνει μόνος, να μην τεθεί σε αργία ούτε ένας.

Οι ταξικές δυνάμεις στη συζήτηση για τις εξελίξεις στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων επανέλαβαν την πάγια θέση του ΠΑΜΕ που είναι: Η χορήγηση του εφάπαξ σε όλους, χωρίς καμιά περικοπή και χωρίς καμιά καθυστέρηση.

 

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή