"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

ΠΑΜΕ Τρικάλων: Πάρτε πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

PAME
Οι Ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους Δήμους, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, την Υγεία με μια φωνή απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
Πάρτε πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύετε τα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων Οργανισμών.
Δεν δεχόμαστε να προχωράτε σε στάση πληρωμών, να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, να «κλείσετε» παιδικούς σταθμούς και υπηρεσίες, να τσακίζετε λαϊκά δικαιώματα, για να δώσετε ζεστό χρήμα στους «δανειστές», την ίδια ώρα μάλιστα, που με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χαρίζετε πρόστιμα σε επιχειρηματικούς ομίλους και προχωράτε σε συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων 500 και πλέον εκατομμύριων δολαρίων.
Τα ελάχιστα ταμειακά διαθέσιμα που υπάρχουν είναι δικά μας, είναι χρήματα που βγήκαν από τον ιδρώτα του λαού και σε αυτόν πρέπει να γυρίσουν, ενισχύοντας κοινωνικές δομές και λαϊκές ανάγκες. Όχι να πάνε στο ΔΝΤ και τους καπιταλιστές για να πληρωθούν δόσεις ενός χρέους, που δεν είναι του λαού.
Είναι προκλητικό για τους εργαζόμενους το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων «γίνεται για την διαπραγμάτευση».
Γνωρίζουμε ότι στη διαπραγμάτευση δεν συζητάνε για το πώς θα αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, για το πώς θα έχουν σταθερή δουλειά οι εργαζόμενοι.
Άλλο πράγμα συζητάνε:
Πως θα δώσουν ζεστό χρήμα και κίνητρα στους επιχειρηματίες, για να ξεμπλοκάρει η καπιταλιστική μηχανή, πως θα ξεπληρώσουν το χρέος, που αυτοί δημιούργησαν, πως θα το φορτώσουν στο λαό.
Γι’ αυτό αρπάζουν και ότι απέμεινε από την λεηλασία της προηγούμενης συγκυβέρνησης και από τα «ματωμένα» πλεονάσματά της.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλο τον Δημόσιο Τομέα να είναι σε ετοιμότητα, να πάρουν πρωτοβουλίες,να γίνουν ΠΑΝΤΟΥ Γ.Συνελεύσεις, να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους κι όχι να περιμένουν από την ΚΕΔΕ και τους Δημάρχους να «κλείσουν τους Δήμους», για να διαμαρτυρηθούν, όπως περιμένει η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους ΔΗΜΟΥΣ.
Να φωνάξουν δυνατά:
• Όχι στην αρπαγή των χρημάτων των φορέων του δημοσίου
• Όχι στην πληρωμή του χρέους. Μονομερής διαγραφή του.
• Αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης