"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

ΠΑΜΕ Τρικάλων – Συγκέντρωση –Πικετοφορία σήμερα Δευτέρα στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Γραμματεία Ν.Τρικάλων του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις αποφάσεις των εργατικών Σωματείων και Συλλόγων του Νομού μας που μαζί με  τις Ομοσπονδίες τα Εργατικά Κέντρα,  σωματεία Πανελλαδικά, έχουν φτάσει τις 436 και απαιτούν:

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Κάλυψη των απωλειών.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

PIKETOFORIA PAME 3

Καλούμε σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, συλλόγους του Μαζικού κινήματος,  το κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Όλοι αύριο 17 Οκτώβρη συμμετέχουμε στην συγκέντρωση –Πικετοφορία στις 7.00μ.μ. στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ μαζί με τα εργατικά σωματεία του νομού μας.

Απαιτούμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μη ζήσουμε σα δούλοι.

Τα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνυπογράφουν το κάλεσμα αποτυπώθηκαν σε πρόταση νόμου και θα κατατεθούν στη βουλή σε όλα τα κόμματα πλην της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι διεκδικήσεις μας, οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν. Το αίτημα “κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ”, η μάχη για αυξήσεις στους μισθούς, για διεκδικήσεις με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, η αναπλήρωση των απωλειών από τα συνεχή πλήγματα που έχουμε δεχθεί, πρέπει να παραμείνουν σε πρώτο πλάνο, να δυναμώσουν.

Η κυβέρνηση προετοιμάζει τον νέο γύρο επίθεσης με βάση τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου. Το άθλιο “πόρισμα των σοφών”  δημιουργεί τη γένια με μισθούς κάτω και από τον άθλιο μισθό των 586 και 511 ευρώ!!, ισοπεδώνει τους ήδη αθλίους νομοθετημένους μισθούς.

Οι βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι βαριές αλυσίδες στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σύγχρονοι όροι σκλαβιάς, δουλειά χωρίς δικαιώματα.Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την ανάπτυξη που τάζει η κυβέρνηση και είναι για τα κέρδη λίγων πλουτοκρατών, ούτε από την φιλευσπλαχνία των εργοδοτών που δεν υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες που βρίσκονται στην ΓΣΕΕ και σε άλλες ομοσπονδίες και συνδικάτα. Όλους τους προηγούμενους μήνες ήταν μαζί με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους, έβγαζαν κοινές ανακοινώσεις με τους βιομηχάνους και τον ψαλιδοχέρη υπουργό Κατρούγκαλο.

Οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ε.Επιτροπή  της ΓΣΕΕ μπροστά σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογενείας που εξελίσσεται με νέους φόρους, πλειστηριασμούς κατοικιών, επίθεση στους μισθούς αλλά και με βάση τον νέο γύρο επίθεσης που σχεδιάζεται (ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νομός, χτύπημα στην απεργία), πρότειναν πανελλαδική-πανεργατικη απεργία στις 10 Νοέμβρη, μεταφέροντας το κάλεσμα εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αυτή την πρόταση απέρριψαν οι άλλες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συνεδριάσεις ΔΣ, να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, για την ανάγκη να δυναμώσει σε όλους τους κλάδους το κλίμα σύγκρουσης, μαχητικής δράσης, αγωνιστικής κλιμάκωσης

.Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή!  Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης