ΠΑΜΕ Τρικάλων: Τι πρέπει να γίνει στο Νοσοκομείο Reviewed by Momizat on . Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ είναι αποφασιστικά αντίθετη και καταγγέλλει την κυβέρνηση που με τρόπο ανάλγητο και κυνικό και αδιαφορώντας για τις συνέπειες Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ είναι αποφασιστικά αντίθετη και καταγγέλλει την κυβέρνηση που με τρόπο ανάλγητο και κυνικό και αδιαφορώντας για τις συνέπειες Rating: 0

ΠΑΜΕ Τρικάλων: Τι πρέπει να γίνει στο Νοσοκομείο

ΠΑΜΕ Τρικάλων: Τι πρέπει να γίνει στο Νοσοκομείο

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ είναι αποφασιστικά αντίθετη και καταγγέλλει την κυβέρνηση που με τρόπο ανάλγητο και κυνικό και αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα λαϊκά στρώματα και στους εργαζόμενους επιχειρεί να συγχωνεύσει το Γεν. Ν. Νοσοκομείο του Νομού μας με της Καρδίτσας και κλινικές  και με άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ή και της 5Η ΔΥΠΕ .

Το Γεν. Ν. Νοσοκομείο Τρικάλων, όπως και τα άλλα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να συγχωνεύσει, όχι μόνο δεν πρέπει να συρρικνωθεί, αλλά με βάση τις δυνατότητές του και τις ανάγκες στο Νομό μας, πρέπει να γίνει  το ακριβώς αντίθετο!!!.   

Πρέπει να ενισχυθεί με το απαραίτητο αναγκαίο προσωπικό, διοικητικό, ιατρικό και παραϊατρικό, να αναπτύξουν τμήματα και μονάδες που τους λείπουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων του Νομού μας και της περιοχής γενικότερα.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλούμε τα Σωματεία του Νομού μας  να ορθώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να εναντιωθούν στο κλείσιμο τμημάτων, κατάργησης κρεβατιών του Νοσοκομείου. Η λογική της κυβέρνησης  ότι κλείνει – συγχωνεύει – καταργεί κρεβάτια – όπως έχει προχωρήσει σε άλλα νοσοκομεία  Αθήνας – Θεσσαλονίκης και αλλού, στόχο έχει ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για το κεφάλαιο και η υγεία να αποτελέσει χώρο επενδύσεων και κερδών για το κεφάλαιο.

Μαζί με τους εργαζόμενους Υγειονομικούς στο νομό μας, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, Γυναίκες, νέοι, Συνταξιούχοι, να απαιτήσουν να μην συγχωνευτεί το  νοσοκομείο και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην καταργηθεί κανένα κρεβάτι, να μην κλείσει ή συγχωνευτεί καμία κλινική!!

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις Ιατρικού προσωπικού που αυτή την στιγμή λείπουν από το Νοσοκομείο Τρικάλων όπως συγκεκριμένες  Ειδικοτήτων : Ουρολόγου – Νευρολόγου – Ψυχιάτρου – Πνευμονολόγου – Οφθαλμιάτρου – Παιδιάτρων – Γυναικολόγων –  Παθολογοανατόμου – Φαρμακοποιού.

Να λειτουργήσουν οι κλινικές που κινδυνεύουν να κλείσουν: Ουρολογική – Παιδιατρική – Οφθαλμολογική.

Να ανοίξουν οι κλινικές, που στον οργανισμό του Νοσοκομείου τόσα χρόνια υπήρχαν μόνο στα χαρτιά και ποτέ δεν τις λειτούργησαν: Πνευμονολογική –  Μονάδα Νεογνών – Γαστρεντερολογική – Ψυχιατρική.

Να λειτουργήσει το Φαρμακείο του Νοσοκομείου με Φαρμακοποιούς, που χρόνια τώρα δεν υπάρχει!! Και λειτουργεί με το βοηθητικό προσωπικό του φαρμακείου, σε αριθμό 2 ή 3 άτομα.

Να ενισχυθούν με γιατρούς τα τμήματα Καρδιολογίας – Μονάδες {Καρδιολογίας – Μ.Ε.Θ.}. Η Γυναικολογική – Μαιευτική κλινική.

Για όλα αυτά να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού – Παραϊατρικού προσωπικού, σε Βοηθητικό προσωπικό. 

·  Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της υγείας.

·   Να καταργηθούν τα χαράτσια στα νοσοκομεία και η ιδιωτική υγεία.
Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλο το λαό.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή