"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

ΠΑΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥ “ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη μας στο αγώνα των εργαζομένων  των εταιρειών «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας και της απληρωσιάς.

Στηρίζουμε, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων την συνέχιση της δράσης για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους, για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, για να ικανοποιηθούν με απόλυτη προτεραιότητα πρώτα οι απαιτήσεις των εργαζομένων κι όχι των τραπεζών,  για να μην απολυθεί κανείς, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση, για να μην οδηγηθούν στην ανεργία 12.000 εργαζόμενοι.  

Η προσωρινή προστασία για τους εργαζόμενους στις εταιρείες ¨Μαρινόπουλος» έχει διάρκεια δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπότε και τότε αναμένεται να γίνει η συζήτηση για το εάν η εταιρεία θα ενταχθεί στο άρθρο 99.

Ανεξάρτητα από τη απόφαση του δικαστηρίου, τα δύσκολα είναι μπροστά για τους εργαζόμενους, καθώς η υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας περνάει μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων, όπως έγινε και στο παρελθόν, με απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων, μειώσεις μισθών κάτω από την απειλή της μαζικής ανεργίας

Ανησυχία προκαλεί  που ως την Πέμπτη 30 Ιούνη δεν καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο μισθός του Ιούνη και το επίδομα άδειας.

Καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία!

Είναι η ίδια που όλο το προηγούμενο διάστημα πατούσε πάνω στις μελλοντικές συμφωνίες με επενδυτές σκορπώντας αυταπάτες και την ίδια στιγμή έκλεινε καταστήματα.

Είναι η ίδια που πριν 3 μήνες πανηγύριζε για τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες που θα οδηγούσε στην επιστροφή του ομίλου στην ανάπτυξη, είναι η ίδια που ακόμα και 3 μέρες πριν την κατάθεση στο άρθρο 99, μιλούσε για επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα.

Είναι η ίδια που μετά την απόφαση προσωρινής προστασίας, σπέρνει δεξιά και αριστερά «φήμες» και «πληροφορίες» ότι επίκειται η εξαγορά της από άλλον όμιλο, ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει για τη σωτηρία της,  για να καλλιεργήσει εφησυχασμό.

Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η στάση της πλειοψηφίας στο επιχειρησιακό σωματείο, η οποία, την ώρα που «χαλάει ο κόσμος», ενημέρωνε προχθές τους εργαζόμενους ότι «η επιχείρηση τους απέστειλε δήλωση(…) σύμφωνα με την οποία αποδέχεται και δεσμεύεται ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και ότι θα καταβάλλονται οι πάσης φύσεως δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία». Είναι η ίδια γραμμή της επανάπαυσης και του εφησυχασμού, o «Σωτήρας»,που συνεχίζει να βαδίζει η πλειοψηφία στο επιχειρησιακό σωματείο.

 

 

 

Γι΄αυτές τις εξελίξεις η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις εταιρίες «Μαρινόπουλος» να βάλουν σε πρώτο πλάνο το δικαίωμα στην δουλειά, στον μισθό και στην ζωή τους.  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουν ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός, οι αντιλήψεις ατομικής λύσης, κανένας εργαζόμενος να μη βάλει μπροστά την επιβίωση του καταστήματος του έναντι του διπλανού.

Μπροστά σ΄αυτές τις εξελίξεις οι ταξικές δυνάμεις, μέσα από τα σωματεία, τους κλάδους δουλειάς, στεκόμαστε αλληλέγγυοι συντονιζόμαστε  με όποιες πρωτοβουλίες κινητοποίησης και δράσης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των εργαζομένων της επιχείρησης.

Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!

Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης