"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.5 C
Trikala

Πανέτοιμη για τον χειμώνα η Π.Ε. Τρικάλων-Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χρ. Μιχαλάκης: Στόχος μας η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες

Την ετοιμότητά του για την αντιμετώπισή καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επιβεβαίωσε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Σ.Ο.Π.Π. με θέμα το «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό», με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σενάρια, με τους εμπλεκόμενους φορείς να τονίζουν πως στόχος είναι μέσα από την άψογη συνεργασία να κυλήσουνομαλά τα πράγματα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν θέματα που θα προκύψουν.

Στο θέμα της ιδιαίτερα θετικής συνεργασίας αναφέρθηκε και ο ΑντιπεριφερειάρχηςΧρήστος Μιχαλάκης, υπογραμμίζοντας πως με την συνδρομή όλων «θα ανταπεξέλθουμε τις όποιες δυσκολίες και στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο». Επεσήμανε ότι στο Νομό υπάρχουν τέσσερις αποχιονιστικοί σταθμοί, στην Τρυγώνα Καλαμπάκας, στην Ελάτη, στις εγκαταστάσεις της ΚΟΜΔΕ στα Τρίκαλα και της ΔΕΣΕ στην Πατουλιά, οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με ποσότητες αλατιού και υπάρχουν αλατιέρες και μηχανήματα έργων τόσο της Περιφέρειας, αλλά και μισθωμένα από ιδιώτες. «Όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα. Στόχος μας είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, γνωρίζοντας πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών τους. Ταυτόχρονα υλοποιήσαμε και υλοποιούμε δεκάδες έργα που θωρακίζουν το Νομό απ’ άκρη σ’ άκρη, προλαμβάνοντας επικίνδυνες καταστάσεις» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στην συνεδρίαση έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δίνοντας έμφαση και αυτός στη συνεργασία που υπάρχει, αλλά και στα καίρια έργα που έχουν γίνει στην Θεσσαλία και την Π.Ε. Τρικάλων, ευχόμενος μια ήρεμη χειμερινή περίοδο, από πλευράς φυσικών καταστροφών και εκτάκτων αναγκών.

Από την πλευρά τους ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων Ταξίαρχος Σαράντης Τυλιγαδάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής ΤρικάλωνΔημήτριος Μήτραινας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Δημήτριος Παπαγεωργίου,  επιβεβαίωσαν την δεδομένη ετοιμότητα των υπηρεσιών τους, οι οποίες ενεργούν πάντα σύμφωνα με τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια, στα πλαίσια του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών, ενώ στάθηκαν και στην άριστη συνεργασία τα προηγούμενα έτη με όλους τους φορείς.

Στην ετοιμότητα και των δικών τους υπηρεσιών, σύμφωνα και με την προετοιμασία που έχει γίνει όλη τη θερινή περίοδο, αναφέρθηκαν ο Διευθυντής Δασών Ν. Τρικάλων ΧρήστοςΜπουλογεώργοςκαι ο προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ ΤρικάλωνΒάιοςΜπεχλιβάνος. Οι δύο υπηρεσίες συνεργάστηκαν για την κοπή δέντρων που είναι πολύ κοντά σε καλώδια ρεύματος και προσδοκούν φέτος να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα διακοπών ρεύματος από πτώση δέντρων στην ορεινή περιοχή του νομού Τρικάλων.

Στη συνέχεια ηΣοφίαΞάνθη πρόεδρος της ΕΟΔ Τρικάλων τοποθετήθηκε εκ μέρους των εκπροσώπων της Ομάδας, λέγοντας ότι  το ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας είναι σε ετοιμότητα όποτε χρειαστεί.

Τέλος ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΓιάννηςΜπουτίνας, οΕντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Μπάρδας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Τσιάρας και ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής, επισήμαναν και αυτή με την σειρά την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Παρών στη συνεδρίαση, όπως είναι φυσικό, ήταν και οΠροϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων Στέφανος Φωλίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης