"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.6 C
Trikala

Παναγιώτα Δριτσέλη : “Το δημοψήφισμα αποτελεί πράξη ανύψωσης της δημοκρατίας”

Σχετικά άρθρα

lafarm

dritseli

Η Κυβέρνηση της χώρας έλαβε μία ξεκάθαρη απόφαση, συνεπή με την στάση της και με την βούληση της κοινωνίας για τερματισμό της πολιτικής των μνημονίων. Επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες μέσω δημοψηφίσματος και να τους ρωτήσει εάν επιθυμούν την επικύρωση ή την απόρριψη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.
Η δυνατότητας δημοκρατικής επιλογής του Ελληνικού λαού για την πορεία του είναι απαραίτητη για την χάραξη του μέλλοντος της χώρας. Η ψήφος των πολιτών στο δημοψήφισμα θα καθορίσει μείζονες πολιτικές και οικονομικές επιλογές για το επόμενο διάστημα. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας θα γίνει απολύτως σεβαστό από την Κυβέρνηση και θα αποτελέσει την βάση για τις μελλοντικές κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας.
Οι πολίτες να μην φοβηθούν από κάθε διαχεόμενο πανικό, ενώ οι ευρωπαίοι εταίροι οι οποίοι έχουν μακρά παράδοση σε διαδικασίες δημοψηφισμάτων καλούνται να συμβάλλουν και εκείνοι στην διατήρηση και ισχυροποίηση των δημοκρατικών παραδόσεων στην Ευρώπη. Με ομοψυχία και ηρεμία καλούμαστε όλοι να βαδίσουμε μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας και την χώρα μας. Θα βγούμε πιο ισχυροί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης