Παναγιώτης Πάτρας : ΄Ολοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, εκτός… Reviewed by Momizat on . Βλέπω στο διάγραμμα την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, όπου φαίνεται ότι από το 2004 που ήταν περίπου 2,5 δις ευρώ "σκαρφάλωσε" στα 5,1 δις ευρώ περίπου το 2 Βλέπω στο διάγραμμα την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, όπου φαίνεται ότι από το 2004 που ήταν περίπου 2,5 δις ευρώ "σκαρφάλωσε" στα 5,1 δις ευρώ περίπου το 2 Rating: 0

Παναγιώτης Πάτρας : ΄Ολοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, εκτός…

Παναγιώτης Πάτρας :  ΄Ολοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, εκτός…

Βλέπω στο διάγραμμα την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, όπου φαίνεται ότι από το 2004 που ήταν περίπου 2,5 δις ευρώ “σκαρφάλωσε” στα 5,1 δις ευρώ περίπου το 2009!

Φωτογραφία του Παναγιώτης Πάτρας.

Μην σπεύσετε αμέσως να κατηγορήσετε τον …Κωστάκη και την παρέα του!Εγώ τον δικαιολογώ!

Κατά την διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας έκανε ….τόσα και τόσα, που εμένα προσωπικά μου προκαλούσαν …..μόνιμο πονοκέφαλο, ζαλάδα και εμετό!!

Και να τα φάρμακα να συνέλθω! Αν είχε την ίδια επίπτωση και σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου πληθυσμού, να από που προκύπτει η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης!

ΥΓ.1. Ειναι τρομερό που οι δημοσιογράφοι στην δημόσια συζήτηση με αφορμή την υπόθεση Novartis, δεν ρωτούν τα στελέχη της ΝΔ για τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης 2004-2009, παρά μόνο ασχολούνται με την περίοδο 2010-2015! Επιασε το κόλπο ..φαίνεται!

ΥΓ.2. Αποκαλυπτική είναι και η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία το διάστημα 2003-2009 η μέση αύξηση της κατά κεφαλήν φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα ήταν 11%, ποσοστό που είναι μακράν το υψηλότερο που καταγράφεται μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, όπου ο μέσος όρος ήταν 2,3%. Αντίστοιχα, το διάστημα 2009-2015 η μέση μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης στην Ελλάδα ήταν 6,5% και επίσης είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ

ΥΓ. 3. Γιατί ασχολούμαστε μόνο με την Novartis? Μήπως είναι η μόνη φαρμακευτική που χρησιμοποιούσε “επιθετικές πολιτικές” πωλήσεων? Οι υπόλοιπες (συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών) θα μείνουν στο απυρόβλητο?

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή