"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Πανδαισία ηχοχρωμάτων στο Βαρούσι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία εξαιρετική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Τρικαλινοί φιλόμουσοι πολίτες το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου 2016 στο χώρο που περικλείεται από τα παλαιότερα κτίσματα του νομού Τρικάλων: τον ιερό ναό της Παναγίας Επίσκεψης και το 4ο Δημοτικό Σχολείο, στον παραδοσιακό οικισμό Βαρούσι, ή αλλιώς, στην παλιά μας πόλη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του δ.σ. του πολιτιστικού συλλόγου «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ» κ. Γιώργος Κλειδωνόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε λίγα ιστορικά για την περιοχή στοιχεία, αλλά και στην πρόταση που κατέληξε σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή «Παπαστάθη». Στη συνέχεια, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής κ. Νατάσα Παπαστάθη αφού ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της περιφέρειας κ. Γιώργο Τσίγκα για την παρουσία του, έστειλε επίσης ευχαριστίες στο δ.σ του συλλόγου και σε όλους όσους στηρίζουν το έργο της Σχολής, μιας και φέτος συμπληρώνει επιτυχώς 20 χρόνια λειτουργίας.

Η βραδιά ήταν μαγική. Καθώς έπεφτε σιγά-σιγά το σκοτάδι, τα πλακόστρωτα δρομάκια γέμισαν από ανάλαφρες και αιθέριες μελωδίες που πλημμύρισαν, κυριολεκτικά, το κάθε στενό. Κάτω από το φεγγαρόφωτο και το επιβλητικό ρολόι της πόλης μικροί και μεγάλοι σολίστ έδωσαν τη δική της ερμηνεία σε γνωστές, κλασικές και διαχρονικές χιλιοτραγουδισμένες μελωδίες που έφερναν θύμησες και δάκρυα στα μάτια πολλών.

Στο α μέρος της βραδιάς ακούστηκαν άριες αντίκες (φωνητική μουσική) και μουσική δωματίου από βιολί, φλάουτο και πιάνο. Στη συνέχεια το τζαζ σχήμα αποτελούμενο από σαξόφωνο και κιθάρα έδωσε τη δική του διαφορετική πινελιά. Τις διασκευές των τζαζ κομματιών έκανε ο Μάριος Παπαστάθης. Ακολούθησε η ροκ μπάντα αποτελούμενη κι αυτή από μαθητές της Σχολής οι οποίοι γεμάτοι από τη φρεσκάδα και το τσαγανό της νιότης απέδωσαν τα μέγιστα στην ερμηνεία.

Στο δεύτερο μέρος, η χορωδία και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Σχολής παρουσίασαν 11 γνωστά έργα ελλήνων και ξένων συνθετών, εντελώς αλλαγμένα και διασκευασμένα από την μαέστρο κ. Νατάσα Παπαστάθη σε τζαζ ήχους και λάτιν ρυθμούς. Τα κομμάτια ήταν: With or without you, Besame mucho, Quando, Πόλη μαγική, Ένας κόμπος η χαρά μου, τα ρετρό τραγούδια Σαν παραμύθι, Μόνο κοντά σου είν’ όμορφη η ζωή, Μένω σε κάποια γειτονιά και τέλος Κάθε λιμάνι και καημός, Κάποιος γιορτάζει, Πες μου μια λέξη.

Η απόδοση όλων των σχημάτων που άγγιξε το τέλειο σε συνδυασμό και με την άψογη ηχητική κάλυψη, έκανε το ενθουσιώδες κοινό να παρακολουθεί με απόλυτη προσήλωση και να χειροκροτεί ξέφρενα.

Πολλά συγχαρητήρια στους δύο φορείς που διοργάνωσαν την εκπληκτική αυτή μουσική πανδαισία στο χώρο και στο χρόνο. Ήταν πραγματικά κάτι μοναδικό. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια στην ευαισθητοποίηση ώστε η πόλη μας να τυγχάνει σε τέτοιου είδους δρώμενα που τέρπουν την ψυχή και το αυτί!…..

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης