"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Πανδαισία χορού και μαγικές εκφραστικές κινήσεις από 200 μαθητές του Δήμου Τρικκαίων!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Πνευματικό Κέντρο γέμισε από απίστευτα όμορφες εκφραστικές φιγούρες των μαθητών που έδωσαν την ψυχή τους. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», που με πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στην περιοχή μας, οι μαθητές βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν όσα έμαθαν.

 

Οι συντελεστές του προγράμματος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, βρέθηκαν σε 5 σχολεία του Δήμου και επί δέκα σχεδόν ημέρες εκπαίδευσαν μαθήτριες και μαθητές σε θέματα χορευτικής έκφρασης. Η εκπαίδευση αυτή παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 8 Μαρτίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο και, όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ήταν πολύ μεγάλης σημασίας πρόγραμμα, καθώς η «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» έδωσε έμφαση στην έκφραση διά της χορευτικής κίνησης σε 200 μαθητές. Κυρίως, όμως, σημείωσε, είχε σημασία η ενασχόληση των μαθητών με μια σημαντική τέχνη.

ΤΟ πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη «Στέγη», σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου που μετείχαν στο πρόγραμμα, προήλθαν από τα:
– 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων
– 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων
– Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων
– Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου.
Σημαντική είναι και η μεταφορά των παραστάσεων στην Αθήνα, στα τέλη του μήνα, σε μια πανελλήνιας σημασίας επίδειξη των χορευτικών παραστάσεων που δόθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης