"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.2 C
Trikala

Πανελλήνιες, μάνα -Αγιασμένο στιλό να πάρεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γύρω στις 20 μητροπόλεις και περισσότερες από 100 εκκλησίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα τελέσουν ιερατικες λειτουργίες ενόψει των εξετάσεων. Κυκλοφορεί μάλιστα και ειδικό τροπάριο για την περίσταση.

«Λαλήσαι εις τα ώτα, μαθητών και νέων, τα ακριβή και τα άριστα Πάναγνε, κατά την ώραν αιτούμεν,των εξετάσεων. Πάνσοφε Χριστέ μου Ιησού, η πηγή της όντως σοφίας, φώτισον δεόμεθα, ταίς ενεργείαις σου, όπως έχωσιν άπαντες, εν τη εξετάσει, νούν οξύν και γρήγορον, εις το συγγράψασθαι, πάσας τας ορθάς αποκρίσεις,εν ταίς ερωτήσεσι Σώτερ, ταίς υποκειμέναις αυτοίς πάντοτε».

Τέτοιου είδους μεσαιωνικές αντιλήψεις δεν έχουν να κάνουν με την πίστη, διότι
1. Ο Θεός δεν μοιράζει σκονάκια
2. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος συμβαίνει μια φορά το χρόνο και όχι τις μέρες των εξετάσεων.

3. Ο Χριστός δίδασκε τη δικαιοσύνη, που σημαίνει ότι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ περνάνε όσοι έχουν διαβάσει.

Καρατσεκαρισμένο.
ΥΓ:Δεν φταίνε τα παιδιά, αλλά οι γονείς και κυρίως οι μανάδες που νομίζουν ότι από μια βαθμολογία κρίνεται όλη η ζωή για τα βλαστάρια τους. Η ζωή βέβαια έχει τα δικά της σχέδια και το μόνο που πρέπει να τους απασχολεί είναι να εχουν παιδια ευτυχισμένα.
 
Χρύσα Κακατσάκη, εκπαιδευτικός

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έπρεπε να περιμένουμε 501 χρόνια, για να κάψει κάποιος την ”παπική βούλα”, αρνούμενος τον σύγχρονο σκοταδισμό. Το έπραξε λοιπόν μία εκπαιδευτικός, αρνούμενη την περιρρέουσα ανοησία.Εύγε κυρία.
  ΥΓ. Τελικά, μόνο οι γυναίκες έχουν …γόνατα σε αυτή την κοινωνία. Το έτερον είδος, τείνει προς αλλοτρίωση. Όρα Γιουροβίζιον (και όχι μόνο).

 2. Καταρχάς είναι μια προσευχή που γίνεται για να βοηθηθούν-πνευματικά- τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες.
  Ούτε σκονάκι ούτε θεία επιφοίτηση θα δοθεί. Όμως οι δήθεν προοδευτικοι έχουν μάθει να κοροϊδεύουν κάθε τι που έχει σχέση με τη θρησκεία ΜΑΣ και να το παρουσιάζουν όπως τους συμφέρει.
  Βοήθειά τους!!

 3. Νομίζω ότι τα ιερά και αγιασμένα στυλό δεν τα δίνουν με το αζημίωτο..!!!
  Να δούμε τι άλλο θα σκεπτούνε αυτά τα ιερά τέρατα να κονομήσουν.

 4. Πείτε ότι θέλετε εσείς, το αγιασμένο στιλό δίνει δύο με δυόμισι μονάδες παραπάνω στο γραπτό, εξαρτάται και από τον παπά που το βλογάει. Δεν σε βάζει στην ιατρική αν είσαι μαθητής του δεκαπέντε, αλλά γράφεις ένα δεκαεφτά με δεκαεφτά μισό, και αν ο μπαμπάς σου το φυσάει, σε γράφει σε ένα ιδιωτικό από αυτά που θα ανοίξει ο Κούλης.
  Με ένα σκέτο στιλό, τι θα έκανε το παιδί; Τίποτα.

   • Εσύ γιατί ζορίζεσαι σύντροφε; Σε στέλνουν το λογαριασμό;
    ΥΓ. Γούστο τους και καπέλο τους (και καουμποϊλίκι τους) θα σε ρωτήσουνε κιόλας;

   • Έτσι μπράβο να αποκαλύπτεστε σιγά σιγά ποιοί είστε. Πείτε ξεκάθαρα ότι είστε ενάντια στο δημόσιο σχολείο(γι αυτό και κάνετε ότι μπορείτε για να το υποβαθμίσετε) και υπέρ της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης