"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Πανελλήνιο συνέδριο κοινωνικής παιδιατρικής στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής & Προαγωγής της Υγείας πραγματοποιεί το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριό της στα Τρίκαλα (ξενοδοχείο Ανάντι) από την Πέμπτη 6 μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου «Νους υγιής εν σώματι υγιές – Ολιστική προσέγγιση της υγείας παιδιού και εφήβου».

Τόσο η Εταιρεία όσο και το Συνέδριο είναι διεπιστημονικά, απευθύνονται δηλαδή όχι μόνο σε παιδίατρους και υγειονομικούς, αλλά και σε εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται πολύπλευρα με το παιδί.

Την Πέμπτη 6/10, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα υπάρχουν 2 βιωματικά εργαστήρια, σε παράλληλες αίθουσες : ένα του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κι ένα για την προσέγγιση του κακοποιημένου παιδιού, που απευθύνεται σε υγειονομικούς. Στη συνέχεια (7-9 μ. μ.) υπάρχει αφιέρωμα στο παραμύθι. Ως μέσον νοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού, με τη συμμετοχή της Μαρούλας Κλιάφα, της Ελένης Αναστασοπούλου και του Δημήτρη Δεληγιάννη, αντιδημάρχου Λαρισαίων, καθώς και με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών.

Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου, σε 3 παράλληλες αίθουσες, υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.socped.gr. Περιλαμβάνει συνεδρίες για τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων σε αθλητικές δραστηριότητες, για Επείγουσα Ιατρική, για την ψυχική υγεία στο σχολείο και την κοινότητα, για την άρρωστη και νοσογόνο οικογένεια, για εμβολιασμούς παιδιών σε οικονομική κρίση και μεταναστών, για αναπνευστικά, ενδοκρινολογικά, καρδιολογικά, νευρολογικά και άλλα προβλήματα, για διατροφικές παρεμβάσεις από την ενδομήτρια ζωή στην εφηβεία.

Επίσης, βιωματικά και διαδραστικά σεμινάρια για το αλκοόλ και τις εξαρτήσεις, την ενδοοικογενειακή βία, την υγειονομική φροντίδα κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, την ΚΑΡΠΑ, το μεταβολικό σύνδρομο, θέματα παιδο- ογκολογίας, το οικογενειακό ανάγλυφο, την επιθετική συμπεριφορά των παιδιών στο σχολείο, τους μικρούς συγγραφείς και τη δημιουργική γραφή, τη νομική προστασία των νοσούντων, την ηλεκτρονική κάρτα υγείας κ. α., καθώς και συνεδρία προβληματισμού για τη Λευκή Βίβλο «Ατζέντα Κοινωνικής Παιδιατρικής».

Στην έναρξη του Συνεδρίου (Παρασκευή 7/10, 7-8 μ. μ.) θα μιλήσουν οι καθηγητές Ι. Κουτεντάκης και Ι. Κονδύλη και στη λήξη του (Σάββατο 8/10 7.30 – 8.30 μ. μ.)ο καθηγητής Κ. Μαλίζος για τις «άμεσες και απώτερες συνέπειες των κακώσεων στον αναπτυσσόμενο σκελετό».

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων του συνεδρίου (Μετέωρα, Μουσεία Φυσικής Ιστορίας – Μανιταριού, Ελληνικής Παιδείας και Βιβλιοθήκη στην Καλαμπάκα, Πολιτιστικό Κέντρο Κλιάφα στα Τρίκαλα κ. α.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης