Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή Reviewed by Momizat on . Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Γενάρη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Γενάρη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Rating: 0

Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Γενάρη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «μνημονιακό αντεργατικό κατασκεύασμα του Ν. 4177/13, που καταργεί το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας».

Όπως επισημαίνει η ΟΙΥΕ σε σχετική ανακοίνωσή της «παρά την επίμονη προπαγάνδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αναπαράγεται από τα μνημονιακά μιντιακά κατεστημένα ότι, δήθεν το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων (μαζί με το καινούριο ‘φρούτο’ της ‘λευκής νύχτας’) τόνωσε την αγορά και αύξησε το τζίρο, η αλήθεια είναι διαφορετική».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που ‘δοκίμασαν’ τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια», αναφέρει η Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν».

«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του εμπορίου σήμερα», συνεχίζει.

Καλεί τέλος του εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις.

(Πηγή naftemporiki.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή