"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια αύριο Τρίτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

NIKAIA 1

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη»  χαιρετίζει , από το μπλόκο της Νίκαιας όπου συμμετέχει  με μαζική παρουσία αγροτών και τρακτέρ, τους 100 περίπου μαζικούς φορείς -εργατικά σωματεία, συλλόγους επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών, γυναικών, συνταξιούχων, φοιτητών, δημοτικές αρχές κα- από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Γενάρη, στο χώρο του μπλόκου.

Η συμπαράσταση των εκπροσώπων των φορέων εκφράστηκε με τη στήριξη του αγώνα και του πλαισίου των αιτημάτων μας. Το πλαίσιο αιτημάτων μας έχει επεξεργαστεί, συζητηθεί και αποφασιστεί στις Πανελλαδικές Συσκέψεις  της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, που εκφράζει τη συσπείρωση των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων, Επίτροπων Αγώνα. Σ’ αυτές  τις διαδικασίες του κινήματος η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων « η Άνοιξη»  συμμετέχει ανελλιπώς.

Επομένως , η συμπαράστασή τους  δεν είναι γενική και αόριστη . Δεν έχει σχέση με τα ψεύτικα και παραπλανητικά “λόγια συμπάθειας και κατανόησης” που ακούγονται από τα χείλη κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και άλλων “φίλων” μας οι οποίοι, ενώ από τη μία δηλώνουν πως είναι δίκαιος ο αγώνα μας, από την άλλη στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας καταστρέφει και την οποία εμείς την αντιπαλεύουμε στους δρόμους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουν να μας υποδείξουν -αν όχι να μας επιβάλλουν- τις μορφές πάλης που θα χρησιμοποιήσουμε, θέτοντας απαγορευτικά όρια στην αγωνιστική δράση μας.

Για εμάς, τους μικρομεσαίους αγρότες, που δίνουμε, με νύχια και με δόντια, τη μάχη για την επιβίωση, αυτή η συμπαράσταση έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς η πείρα μας έχει διδάξει ότι η αγωνιστική συμπόρευση και συμπαράταξη της αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, δίνει δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στον αγώνα μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη αυξάνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, την πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε ν’ αναγκαστεί ν’ αποσύρει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που μας εξοντώνει, αλλά και να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όπως ιεραρχούνται στο πλαίσιο διεκδίκησης που έχει καθοριστεί στις μαζικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και πορεία θα συμβάλλει καθοριστικά η σύσκεψη των μπλόκων που ορίστηκε για την Τρίτη 26 Γενάρη, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας της Λάρισας στην οποία, όλοι εμείς που συμμετέχουμε στο μπλόκο της  Νίκαιας, καλούμε με βάση το πλαίσιο αιτημάτων μας να πάρουν μέρος όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα. Η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της σ’ αυτή την προσπάθεια.

 

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων “Η Ανοιξη”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης