Παν. Δριτσέλη: Οι αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση, αγώνες ολόκληρης της κοινωνίας Reviewed by Momizat on . Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα Rating: 0

Παν. Δριτσέλη: Οι αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση, αγώνες ολόκληρης της κοινωνίας

Παν. Δριτσέλη: Οι αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση, αγώνες ολόκληρης της κοινωνίας

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία. Σαν σήμερα, πριν από ενάμιση αιώνα, μία μεγάλη διαδήλωση γυναικών εργατριών στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης καταστέλλονταν βίαια. Έκτοτε, οι γυναίκες δεν σταμάτησαν να παλεύουν για την αξιοπρέπεια και την ζωή.

Αυτή η ημέρα αγωνιστικής μνήμης παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι γυναίκες συνεχίζουν να αποτελούν τα πρώτα θύματα των πολέμων, της βίας, της καταπίεσης και της λιτότητας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα των μνημονίων, εκατομμύρια γυναίκες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με το πιο σκληρό πρόσωπο της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας. Η φωνή των  γυναικών αυτών ας αποτελέσει πηγή έμπνευσης, για πιο μεγάλες, πιο δυναμικές διεκδικήσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αποκλεισμό. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή