Παν. Δριτσέλη: Πολυνομοσχέδιο διάλυσης του παραγωγικού ιστού της χώρας Reviewed by Momizat on .   Η Κυβέρνηση, πλήρως παραδομένη στις αιτιάσεις της τρόικα, φέρνει προς ψήφιση, κυριολεκτικά μέσα στην νύχτα, ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα», το οποίο διαλύει   Η Κυβέρνηση, πλήρως παραδομένη στις αιτιάσεις της τρόικα, φέρνει προς ψήφιση, κυριολεκτικά μέσα στην νύχτα, ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα», το οποίο διαλύει Rating: 0

Παν. Δριτσέλη: Πολυνομοσχέδιο διάλυσης του παραγωγικού ιστού της χώρας

Παν. Δριτσέλη: Πολυνομοσχέδιο διάλυσης του παραγωγικού ιστού της χώρας

 

Η Κυβέρνηση, πλήρως παραδομένη στις αιτιάσεις της τρόικα, φέρνει προς ψήφιση, κυριολεκτικά μέσα στην νύχτα, ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα», το οποίο διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Οι κτηνοτρόφοι, οι αρτοποιοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφήνονται αβοήθητοι στην ζούγκλα των αγορών, τα ασφαλιστικά ταμεία αποψιλώνονται, τα εργασιακά δικαιώματα διαλύονται, ενώ οι τράπεζες που κόστισαν πάνω από 50 δις στον ελληνικό λαό τώρα εκχωρούνται εκ νέου όσο – όσο.

Στο κείμενο των 225 σελίδων που κατέθεσε τα ξημερώματα στην Βουλή η Κυβέρνηση περιλαμβάνονται χιλιάδες φωτογραφικές ρυθμίσεις που ευνοούν μεγάλα συμφέροντα εγχώριας και διεθνούς κερδοσκοπίας εις βάρος όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Εξευτελίζοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία και επιχειρώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, ο κυβερνητικός συνεταιρισμός υπόσχεται επίδομα ανεργίας σε αυτούς που απολύει, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται εν κρυπτώ διατάξεις για εργασία με τριτοκοσμικούς όρους και για συνοπτικό ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται ξεκάθαρα στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις και δεσμεύεται για ένα προοδευτικό και κοινωνικά δίκαιο μοντέλο ανασυγκρότησης της οικονομίας που θα στηρίζει τον παραγωγό, τον επαγγελματία, τον εργαζόμενο. Η προστασία του ποιοτικού προϊόντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την αξιοπρεπή εργασία και την ενίσχυση του πλέγματος κοινωνικής προστασίας αποτελούν τα πραγματικά εργαλεία για έξοδο από την κρίση. Η δημοκρατική ανατροπή είναι μονόδρομος για την ανάσχεση της λεηλασίας του παραγωγικού πλούτου της χώρας. Με την μαζική και πολύπλευρη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας, η ακύρωση των πολιτικών του ξεπουλήματος και της διάλυσης είναι απόλυτα ρεαλιστική.

 

Αφήστε το σχόλιο σας