Παν. Δριτσέλη: “Rήτρα γης” τα 600 στρέμματα του Ν. Τρικάλων; Reviewed by Momizat on . Με αφορμή την ερώτηση για την ένταξη 600 στρεμμάτων του νομού τρικάλων στο ΤΑΙΠΕΔ, η βουλευτίνα Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, έκανε την ακόλουθη δήλω Με αφορμή την ερώτηση για την ένταξη 600 στρεμμάτων του νομού τρικάλων στο ΤΑΙΠΕΔ, η βουλευτίνα Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, έκανε την ακόλουθη δήλω Rating: 0

Παν. Δριτσέλη: “Rήτρα γης” τα 600 στρέμματα του Ν. Τρικάλων;

Παν. Δριτσέλη: “Rήτρα γης” τα 600 στρέμματα του Ν. Τρικάλων;

Με αφορμή την ερώτηση για την ένταξη 600 στρεμμάτων του νομού τρικάλων στο ΤΑΙΠΕΔ, η βουλευτίνα Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με μια σειρά από διυπουργικές αποφάσεις, 600 και πλέον στρέμματα γης ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου στον Νομό Τρικάλων μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή την ανώνυμη εταιρία του δημοσίου, η οποία έχει ουσιαστικά αναλάβει τον ρόλο του μεσίτη, στην διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων που έχει επιβληθεί από τους δανειστές. Το σχήμα αυτό, που επιβλήθηκε από την τρόικα στα πλαίσια των μνημονίων που συνόδευαν την σύναψη των δανειακών συμβάσεων, έχει ως στόχο να πουληθεί δημόσια περιουσία στο όνομα της αποπληρωμής ενός χρέους που δεν είναι βιώσιμο. Με λίγα λόγια, ό,τι εκχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ ρίχνεται στην μαύρη τρύπα του χρέους.
Στην περίπτωση των 600 στρεμμάτων του νομού Τρικάλων, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε χιλιάδες στρέμματα σε όλη την επικράτεια, η κυβέρνηση καλείται να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της. Τα ακίνητα αυτά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν ως «ρήτρα γης» για τη σύναψη νέου ομολογιακού δανείου. Έτσι, τέτοιες εξελίξεις, στην πραγματικότητα, ακρωτηριάζουν τις δυνατότητες μας για αναστροφή της καταστροφής και για να μπορέσει να υπάρξει ένα αποτελεσματικό Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Συνεπώς, επιβάλλεται να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποτραπούν αυτές οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις”.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή