"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-4: Το όνειρο έγινε και πάλι εφιάλτης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το όνειρο της συμμετοχής σε ομίλους του Champions League έμεινε και πάλι… όνειρο για τον ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά το πρώτο εκπληκτικό 20λεπτο στον επαναληπτικό της Τούμπας , προδόθηκε από τα παιδαριώδη λάθη της άμυνα του και γνώρισε την συντριβή από την Μπενφίκα που… μυρίστηκε αίμα και έδειξε το δολοφονικό της ένστικτο.

benfica0

Σε μια κατάμεστη Τούμπα που κόχλαζε από πάθος, ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή κι αφού άγγιξε το 1-0 στον καταπληκτικό συνδυασμό των παικτών του που ολοκληρώθηκε με το σουτ του Λημνιού δίπλα από το δοκάρι, άνοιξε το σκορ στο 13’ με απίθανο τρόπο.
Από την εκτέλεση φάουλ η μπάλα χάθηκε και ο Πρίγιοβιτς στην κενή εστία άνοιξε το σκορ βάζοντας φωτιά στην Τούμπα. Με το 1-1 του πρώτου αγώνα και την εικόνα των δύο ομάδων, ο Δικέφαλος φαινόταν να είναι το απόλυτο αφεντικό και τίποτα δεν προμήνυε το… μπουρίνι που θα ξεσπούσε.

Από το 15’ και μετά όμως θαρρείς και κάποιος πάτησε τον ασπρόμαυρο διακόπτη από το on στο off και το αντίστροφο έγινε με αυτόν της Μπενφίκα.
Ξαφνικά οι γηπεδούχοι άρχισαν να πουλούν εύκολα τη μπάλα κι οι Πορτογάλοι αφού κέρδισαν μέτρα ισοφάρισαν στο 20’ με την κεφαλιά του Ζαρντέλ μετά από κόρνερ το οποίο προήλθε από διπλό πούλημα της μπάλας στη μεσαία γραμμή!

Το 1-1 έφερνε την απόλυτη ισορροπία, όμως δεν έμεινε για πολύ καθώς στο 24’ ήρθε το εγκληματικό λάθος του Αλέξανδρου Πασχαλάκη για να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα. Από το γύρισμα του Κρέσπο, ο Έλληνας γκολκίπερ προσπάθησε να σώσει το κόρνερ, έχασε τη μπάλα και στη συνέχεια γκρέμισε τον Σέρβι με τον Γερμανό διαιτητή Μπριχ να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Σάλβιο με τη βοήθεια του δοκαριού να πετυχαίνει το 1-2!

Ο ΠΑΟΚ πλέον χρειαζόταν δύο γκολ για να πετύχει την ανατροπή για να χάσει την ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη ανάσα στο 35’. Από την εκτέλεση φάουλ ο Μάτος πήρε την κεφαλιά κι ο Βλαχοδήμος απογειώθηκε για να διώξει με τα ένα χέρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 38’ ο Γκριμάλντο έκανε ένα απίστευτο σλάλομ από τα δεξιά, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Σέρβι που γύρισε στο ύψος της περιοχής κι ο Πϊτσι με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-3!

Ο ΠΑΟΚ πλέον είχε να ανέβει ένα… βουνό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ένα ακόμη αστείο λάθος στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τελείωσε και τις πιθανότητες που υπήρχαν για μια ανατροπή θαύμα. Ο Βαρέλα ανέτρεψε σε εκτέλεση κόρνερ (!) τον Ζαρντέλ, ο Μπριχ έδειξε την άσπρη βούλα κι ο Σάλβιο στο 50’ πέτυχε το 1-4…

Όλα πλέον είχαν κριθεί με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι στο 52’ κάποιες μικροευκαιρίες αφού η Μπενφίκα κατέβασε ταχύτητα, ωστόσο στο 75’ με Μάτος με ανόητη ενέργεια αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και θα χάσει την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Έτσι γράφτηκε ο επίλογος της φετινής προσπάθεια του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League, με τους ασπρόμαυρους να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες) που ήταν όμως καταδικαστική.

Κι αν έμεινε κάτι θετικό στο φινάλε ήταν το χειροκρότημα του κόσμου, που παρά τη βαριά ήττα έμεινε στις κερκίδες κι αποθέωσε τους παίκτες αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έκαναν όλο το καλοκαίρι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης