"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Παπαδόπουλος κατά κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τολμούν να παραδεχτούν τα λάθη τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Παραπολιτικά 90,1» ανέφερε πως ο μόνος που τόλμησε να κάνει αυτοκριτική είναι ο Αλέξης Τσίπρας ενώ οι άλλοι αρνούνται να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες για την ήττα.

«Περιμένω από κορυφαία στελέχη που άσκησαν πολιτική μια γενναία αυτοκριτική, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι το ζήτημα να συζητάς για ευθύνες του εαυτού σου. Η κριτική στους άλλους είναι πολύ εύκολη. Πολλοί διαπρέπουν στην κριτική αλλά όταν είναι να ασχοληθούν με τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι το κάνουν αφάνταστα δύσκολα.

Πρέπει να υπάρξει αυτοκριτική από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν κυβερνητικές θέσεις νομίζω πως είναι αυτονόητο. Μέχρι στιγμής ο μόνος που τόλμησε να κάνει αυτοκριτική είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν άκουσα κανέναν άλλον να μιλάει για τις δικές του αυταπάτες ή για τα δικά του λάθη και τις δικές του παραλείψεις.»

Παπαδόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ήττα στις εκλογές
Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζει αδιάφορα για την ήττα στις εκλογές σαν να μη συνέβη τίποτα. «Ο Λένιν έλεγε ότι στοιχείο της σοβαρότητας ενός κόμματος που θέλει να αλλάξει τον κόσμο πρέπει να είναι η στάση του απέναντι στα λάθη που έκανε. Πρέπει να μάθουμε με ειλικρίνεια να μιλάμε για τα λάθη μας να εντοπίσουμε τις αιτίες να κάνουμε αυτοκριτική.

Να θυμίσω σε όλους ότι εμείς λέγαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε και τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο. Άρα πρέπει να είμαστε καθαροί, όταν θεωρούσαμε ότι θα κερδίσουμε δεν μπορούμε να σφυρίζουν αδιάφορα για το γεγονός ότι χάσαμε. Πρέπει να είμαστε τολμηροί σε αυτά τα ζητήματα.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ανέφερε ότι όλα αυτά που οδήγησαν το κόμμα στην ήττα πρέπει να συζητηθούν και στο εσωτερικό του κόμματος και δημοσίως και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ματώσει εσωκομματικά προκειμένου να βγει δυνατός

«Είμαστε στο σημείο να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση στο εσωτερικό μας και στη συνέχεια και δημόσια για τα αίτια που μας οδήγησαν στην ήττα. Ξέρετε πόσο δύσκολη είναι αυτή η συζήτηση για την ήττα. Πληγώσαμε κι εμείς πάρα πολλά στρώματα πολιτών από εκείνα στα οποία απευθυνόμασταν

Είναι αναγκαίο να ματώσουμε εσωκομματικά για να είμαστε στη συνέχεια πιο δυνατοί. Αυτό είναι μια ιστορική επιβεβαίωση Όταν θέλεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την ιδεολογικοπολιτική σου ηγεμονία θα πρέπει να είσαι τολμηρός με όλα τα αίτια που σε οδήγησαν στο να κανείς σφάλματα .»

Ο κ Παπαδόπουλος τέλος ανέφερε ότι ένα βασικό αίτιο της ήττας για εκείνον ήταν ότι δεν τελείωσε όταν έπρεπε η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. «Για μένα ένα από τα βασικά αίτια είναι ότι συνεχίσαμε και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και μετά την έξοδο από τα μνημόνια να έχουμε ως υπουργό άμυνας τον κ. Καμμένο.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης