Παπαδόπουλος: “Σκληρά τα νέα μέτρα αλλά αναγκαία” Reviewed by Momizat on . «Όλοι μας συνειδητοποιήσαμε ότι και αυτά που αποτελούν σκληρά μέτρα οφείλουμε να τα λάβουμε, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα, το συνολικό πρόγραμμα για την ανασυγκ «Όλοι μας συνειδητοποιήσαμε ότι και αυτά που αποτελούν σκληρά μέτρα οφείλουμε να τα λάβουμε, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα, το συνολικό πρόγραμμα για την ανασυγκ Rating: 0

Παπαδόπουλος: “Σκληρά τα νέα μέτρα αλλά αναγκαία”

Παπαδόπουλος: “Σκληρά τα νέα μέτρα αλλά αναγκαία”

«Όλοι μας συνειδητοποιήσαμε ότι και αυτά που αποτελούν σκληρά μέτρα οφείλουμε να τα λάβουμε, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα, το συνολικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας να εκπληρωθεί έως ότου πάμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δίνουμε περιθώριο στην κυβέρνηση να περάσει το δύσκολο νομοσχέδιο και να κάνουμε όλα εκείνα στους δύσκολους τομείς, προκειμένου να έχουμε θετικά αποτελέσματα όπως και έχουμε στον τομέα της απασχόλησης».
Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «με λόγο και Αιτία» από τον ραδιοθάλαμο Τρικάλων της ΕΡΤ ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, προβλέποντας ότι το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί χωρίς απώλειες.
Αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έγινε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος επί του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνοντας στα θετικά του, την οργάνωση ως ΝΠΔΔ του Ελληνικού Κτηματολογίου, τις ρυθμίσεις για τα λατομεία, την διαμεσολάβηση (παρότι παραδέχθηκε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν προχωράει), το χρηματιστήριο ενέργειας, την αξιολόγηση και αποζημίωση φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, κ.λπ.
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι το πολυνομοσχέδιο έχει ως στόχο να υπηρετήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρίτης σύμβασης.
Απαντώντας στις κοινωνικές αντιδράσεις επί του πολυνομοσχεδίου τόνισε:
    Για την απεργία σημείωσε ότι οι απαρτίες αφορούν μόνο στα πρωτοβάθμια σωματεία, χωρίς καθετοποίηση σε τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα
    Για τα επιδόματα που περικόπτονται στα θετικά περιέλαβε τις ρυθμίσεις για τις μονογονεϊκές οικογένειες, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στα επιδόματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Πρόσθεσε ωστόσο το εξής: «Αν ακούγατε τον τρόπο με τον οποίο η κ. Φωτίου και η κ. Αχτσιόγλου δέχονταν τα πυρά των δανειστών, θα αντιλαμβανόσαστε ότι η τομή που επιτεύχθηκε είναι σημαντική».
    Για νερό και ενέργεια στο υπερταμείο, σημείωσε ότι αυτό υπάρχει για την αξιοποίηση και όχι για την εκποίηση των δημόσιων αγαθών
    Για τους πλειστηριασμούς, επεσήμανε ότι μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε και η χώρα θα βγει από το μνημόνιο η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας.
Τέλος, υποστήριξε ότι μετά τον Αύγουστο που η χώρα θα βγει από το μνημόνιο θα υπάρχει η δυνατότητα στην κυβέρνηση να αποφασίζει η ίδια για τα έσοδα και τις δαπάνες, με τις ιεραρχήσεις που θα κάνει, αν και εκτίμησε ότι η επιτροπεία στα δημοσιονομικά μεγέθη, που θα ισχύει μέχρι το 2060 θα συνιστά βαρίδιο.

ert.gr

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή